Сливналията инж. Веселин Георгиев ръководи първия в страната национален онлайн център за печат в родния си град

инж. Георгиев с част от екипа на PRO360

Инж. Веселин Георгиев е главен инженер-проектант в PRO360. Професионалният му опит включва 18 години в сферата на инвестиционното проектиране. Роден е в Сливен, завършил е ТЕЕ „Мария Кюри“ и ТУ София, със специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“, професионална квалификация „Електроинженер“.

Националният онлайн  център PRO360 за широкоформатен и дигитален печат с възможност да приема поръчки от цялата страна, отвори врати в Сливен преди няколко месеца. Намира се в центъра на Сливен и е разположен на площ от 200 кв.м. като в него вече работи екип от шест специалисти.

 – Инж. Георгиев, Какво отличава PRO 360 от многото копирни центрове?

– Техниката, с която разполагаме, разбира се, е последно поколение и като технически възможности, и като капацитет, и като прецизност. Но преди техниката, начинът, по който клиентите ни могат да я използват, е уникален за страната.

До момента в България не е работил софтуер като нашия. Ние предоставяме дигитално продължение на всеки офис, присъединил се към платформата на PRO 360. Софтуерът свързва техниката в центъра за печат директно с компютъра на потребителя, където и да се намира той, посредством т.нар. виртуален принтер. Това на практика означава, че всеки има възможност да изпраща за печат, каквито пожелае обеми от документация директно от работното си място чрез свой профил в „Център печат“ на сайта https://www.pro360.bg/. След разпечатване и окомплектоване на поръчката, тя се изпраща срещу минимална такса по куриер на Спиди или Еконт на посочения от него адрес в рамките на следващия ден. Разработихме услугата, стъпвайки на дългогодишния си опит в работата с колеги инженери, проектанти, архитекти, конструктори, геодезисти и технически експерти в строителството. Даваме им възможност да се концентрират в същината на професията си – проектирането, а ние поемаме на финалния етап подготовката на крайният продукт – готовата проектна документация.

Що се отнася до самата техника – широкоформатната мултифункционална лазерна система за инженерен печат е с възможност за копиране и разпечатване на 400 черно-бели страници формат А1 на час. Пълноцветни широкоформатни плотери гарантират изключително качество и бързина на цветния печат. Двете форматни машини за печат, копиране и сканиране са със скорост на печат 45 страници/минута и работят с формати  на хартията от А6 до SRA3. Производствената система за дигитален и рекламен печат  е с резолюция 1200х1200х8 bit DPI и контрол на точката за максимално качество на изображението. Центърът разполага с последно поколение сгъваща машина за чертежи  с 45 програми за сгъване на различни формати. Електрическият ролков нож и табапликатора за подлепване на чертежи са част от допълнителните услуги предлагани от PRO360 и спомагат за бързата обработка на големи обеми поръчки.

 – Започнахте този нов бизнес и то в Сливен в разгара на здравна и икономическа криза, причинена от COVID – 19, не рискувате ли прекалено в тази ситуация?

 – Не подценяваме ситуацията – кризата забави икономиката и има известно отлагане на проекти в строителния сектор. Изграждането на  инфраструктура, обновяването на публични съоръжения, дейностите на общините обаче няма как да спрат. PRO 360 се появи на пазара в момент, в който и администрациите, и колегите проектанти, а и гражданите търсят именно подобен тип отдалечени услуги. Когато обмисляхме създаването на PRO 360 ние най-вече залагахме на това, че пестим на колегите усилия, разходи от инвестиции в техника, от други средства и време. Оказа се обаче, че PRO 360 има и едно друго много силно предимство – отговаря на задължението да се спазва социална дистанция и да се работи онлайн в ситуация на пандемия.

Що се отнася до Сливен, освен че е моето родно място, градът е избран неслучайно като естествен географски център на страната. От Сливен PRO 360 покрива непосредствено с професионална услуга един много широк периметър – Ямбол, Бургас и Черноморието, Стара Загора, Хасково, Казанлък, Габрово и редица малки общини. Много добре развитата система от куриерски услуги гарантира и получаване на готовите проекти за един ден на територията на цялата страна. Вече няколко пъти „спасяваме“ с печат и окомплектоване на проектна документация и много по-отдалечени, основно малки общини.

 – Кои са основните ви групи клиенти?

За два месеца на пазара PRO 360 вече изпълнява поръчки от цялата страна на проектанти от всички инженерни специалности, проектантски бюра, архитекти и архитектурни бюра, строителни и надзорни фирми, производствени фирми свързани с производството на материали и системи в строителството.

PRO 360 на практика представлява дигитално продължение на работния процес като предлага принтиране, сканиране и копиране на всички видове формати на чертежи, техническа документация, проектна документация, скици, схеми, както и рекламен дигитален печат. Експерти и служители от общинските администрации, с които вече работи PRO360, оценяват високо най-вече възможността да изпращат огромни по обеми и различни по формати документи до размер А0+, които получават окомплектовани и подвързани на бюрото си. Това пести време, особено на служители и специалисти от по-малките общини, на които не се налага да пътуват, за да разпечатат и окомплектоват нужната им документация.

Предстои да пуснем на пазара и услугата ни „Рекламен печат“, ще предлагаме всички популярни формати на рекламно-информационни материали, стикери при тиражи до 3 000 бр. PRO360 работи и с граждани, имащи нужда както от „традиционни“ услуги като печат, сканиране, копиране, запис на носител, така и от по-нестандартни услуги – печат на грамоти, покани, визии за подаръци при специални случаи.

 

Адрес: гр.Сливен, ул. Мишо Тодоров №7

Телефон: +359 878 93 63 63

E-mail адрес: office@pro360.bg

Интернет сайт: http://pro360.bg/

Нашият YOUTUBE канал: https://www.youtube.com/channel/UCkqr07GS-KdVMw90jj_cnzA/videos

Нашата FACEBOOK страница: https://www.facebook.com/PRO-360-105335727895453