Сливналия отнесе солена глоба и условна присъда за нарушение на карантината

Наложиха условно наказание „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на 10 000 лева спрямо 50-годишен мъж от град Сливен, нарушил предписаната му от властите карантина, съобщиха от Прокуратурата.

В.М. е привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Сливен, а в съдебно заседание е признал вината си, затова че през месец април 2020 г. нарушил предписана му от здравните власти карантина, като без основателна причина е излязъл от дома си (в град Сливен), застрашавайки по този начин здравето и живота на съгражданите си. В.М. е бил поставен под карантина по повод завръщане от Република Германия. Извършеното престъпление е квалифицирано по чл.355, ал.2, вр.ал.1 от НК.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Така общо 45 лица, нарушили мерките против разпространение на COVID 19 в страната, са осъдени по актове на Районна прокуратура – Сливен, което е показател, че продължава приоритетната работа на прокуратурата по тази категория дела.