Сливенските общински съветници ще заседават на дистанция в залата на Станка Златева

Общинските съветници в Сливен ще се съберат въпреки карантината на редовно заседание на 23 април в специализираната спортна зала за борба в парк „Юнак“. Редица неотложни теми в общинското управление, които могат да се решат само със санкция на Общинския съвет, изискват свикването на 41 му членове. В работата им са включени и решения изостанали от мартенската сесия.

В дневния ред се предвижда да влязат над 50 точки, сред които изменения и допълнения на наредбата за размера на местните данъциосвобождаване от наеми и вноски на общински нежилищни обекти, освобождаване от наеми, вноски и такси на обекти в Общински пазар в Сливен, тротоарни площи, синя зона и др. Внесена е промяна за прекратяване  продажбата на билети за пенсионери и безплатно пътуване в градския транспорт.

41 общински съветници ще заседават при спазване на всички мерки за безопасност и ще стоят на достатъчно разстояние един от друг. Решението за извънредното заседание взеха вчера на свое заседание председателите на политически групи в местния парламент. Другият обсъждан вариант за място на провеждане бил зала „Сливен“. Невъзможно било и провеждането на сесията онлайн, заради технически ограничения.