Сливенският съд върна на прокуратурата дело срещу обвинен в убийството на 19-годишен младеж при умишлено причинена катастрофа в село Крушаре

Окръжният съд в Сливен върна на прокуратурата дело срещу обвинен за убийство на 19-годишен младеж след умишлена катастрофа в село Крушаре. Това съобщи за БТА говорителят на Окръжната прокуратура Ваня Белева.

Днес се състоя първото заседание по дело срещу мъж с инициали Х.Х., обвинен в причиняване смъртта на 19-годишния Петър Досев, както и средна телесна повреда на бащата на починалия след умишлено причинено пътнотранспортно произшествие. Престъплението е извършено на 21 ноември 2021 година в сливенското село Крушаре.

По време на разследването е установено, че между обвиняемия и жертвата възникнал конфликт в нощно заведение. Двамата се се разбрали чрез комуникация в социалните мрежи да се срещнат на следващия ден в с. Крушаре. В селото конфликтът ескалирал. След преследване с автомобили управляваният от Х.Х. автомобил ударил в задната част този на пострадалите. Той се опитал да засече пострадалите и да ги накара да спрат, увеличавайки скоростта си до 85 км/ч при позволена за движение в населено място от 50 км/ч. Това довело до нов удар, в резултат от него са настъпили смъртта на 19-годишния Петър и телесните увреждания на неговия баща.

Случаят доби широк обществен отзвук в Сливен, като на 27 ноември пред сградата на съда се събраха множество хора с искане за справедлива присъда.

Според съда е допуснато съществено процесуално нарушение в досъдебното производство, свързано с участието на един от адвокатите на подсъдимия, каза пред репортер на БТА председателят на Окръжен съд – Сливен Мартин Данчев. Делото се връща, за да се отстрани това нарушение.

Обвиняемият е с мярка „домашен арест“.

Прокуратурата ще протестира определението на съда пред Апелативния съд в Бургас, посочи още прокурор Белева.

Източник:БТА