Сливенският куклен театър се включва в Нощта на театрите и в отбелязване Деня на недоносените деца

На 16 ноември в цялата страна ще се състои седмото издание на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ. Инициативата тази година се случва едновременно в 18 български града и 11 европейски държави.

Държавен куклен театър ще участва с представлението ГРОЗНОТО ПАТЕ, което ще се играе на 16.11.2019 г. от 18.00 ч. в камерната зала на ДТ „Стефан Киров“. Това съобщиха от театъра.

С това представление, в навечерието на Световния ден на недоносените деца – 17 ноември –  театърът се присъединява и към инициативата на фондация „Нашите недоносени деца“ и отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ гр. Сливен. На събитието са поканени всички недоносени дечица от региона заедно с техните семейства. Посланието на спектакъла ГРОЗНОТО ПАТЕ е  „Различен не означава грозен, а някой когото да опознаеш и откриеш богатството на душата му!“ .   Именно това е и посланието на родителите от Фондацията. Недоносените дечица се раждат различни от останалите, но имат целия потенциал на света да пораснат здрави и прекрасни деца!

ГРОЗНОТО ПАТЕ

по Ханс Кристиян Андерсен

Драматизация:  Здрава Каменова

Режисьор: Ивет Лазарова – Торосян

Сценография: Наталия Гочева

Музика: Михаил Шишков – син

Участват: Цветелина Николова, Христо П. Иванов, Силвана Петрова

Светът е необятен! Има толкова цветове, плодове, цветя, птици и всички са различни…Какво е да си различен? Ще те приемат ли такъв, какъвто си? Не,  а може би да! Но нали всички сме различни?! …

В неделя, на 17 ноември, от 11.00 часа, също в камерната зала на драматичия театър, малчуганите ще могат да гледат  вълшебната приказка СПЯЩАТА КРАСАВИЦА.

СПЯЩАТА КРАСАВИЦА

по Братя Грим

Драматизация:  Димитър Павлов и Злати Златев

Режисьор:  Злати Златев

Сценография: Коста Ортодоксов

Музика:  Владимир Джамбазов

Участват: Мария Райчева, Георги Янев, Христина Пенкова, Симеон Тодоров

Поради технически ремонт в салона на ДКТ-Сливен, представленията на театъра на 16 и 17 ноември ще се играят в камерната зала на ДТ Стефан Киров“.