Сливенски спортисти взеха участие в Балканския шампионат за юноши и девойки под 20 години

На 13 февруари се проведе Балканският шампионат за юноши и девойки под 20 години.Домакин на надпреварата беше столичната “Асикс Арена”, а участие в шампионата взеха 230 спортисти от 16 страни, които членуват в Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ).
В София пристигнаха представители на отборите на Австрия, Армения, Албания, Хърватия, Босна и Херцеговина, Кипър, Косово, Молдова, Черна гора, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Словения, Турция и Украйна. Допуснати до участие бяха и представители на Малта.
Представителите на град Сливен оставиха последни сили в залата и се представиха безупречно.През изминалият месец януари състезателите, които представиха градът ни и страната ни,на Балканският шампионат, започнаха сезона с Международният турнир „Академик“, и Републиканското първенство за юноши и девойки под 18 години и под 20 години,същото така и Републиканското първенство за мъже и жени. С последни останали сили завършиха сезона с следните резултати:
В дисциплината троен скок при юношите освен бронзовият медалист Димитър Ташев, Сливен имаше и друг виден представител.Мартин Точев скочи в първият си опит 14,14м,а във вторият 14,20м. Той продължи да надскача възможностите си в следващите си опити и така в петият,най-добър опит скочи 15,02м. С този опит той се класира на 5то място.
В дисциплината 400м гладко бягане представителката на град Сливен беше Светослава Павлова. Тя бяга в 4-та пътека за 3-то поредно състезание, но това не и попречи да финишира 2-ра в серията. В крайното класиране тя се класира на 13-то място. Тя участва също така и в щафетата 4×400м.
В дисциплината троен скок при девойките, Александра Янева не успя да направи успешен опит,но за сметка на това тя даде максимума от себе си на Републиканското първенство за мъже и жени.
В дисциплината скок дължина при юношите,наш представител беше Яни Стоянов. В най-добрият си опит, той скочи 6,53м и се класира на 10 място.
Въпреки уморителният ден,всеки даде максимума от себе си и остави голяма част от сърцето си на пистата. Можем само да се гордеем с тяхната неукротима воля и желание за тренировка. Пожелаваме им приятна почивка и им благодарим за това, че не се отказаха, дори когато им беше най-трудно.