Сливенски пожарникари евакуираха 4 мъже от закъсала кола край Сливен

Екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са се отзовали на 16 сигнала за произшествия в дните 4-6 февруари. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Сливен.

На 5 февруари, около 03.00 часа, е  възникнал  пожар в къща, собственост 68- годишен мъж в село Коньово. Произшествието е ликвидирано в 04,25 часа от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Спасена е сградата. Унищожени са 80 кв.м. покривна конструкция. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

В дните 4-5 февруари са гасени  9 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН в Сливен и Нова Загора. Своевременно са загасени 3 запалени комина в Сливен и Твърдица, без да причинят преки материални щети.

В 23,40 часа на 5 февруари екип на РСПБЗН-Сливен е отстранил паднало дърво на път І-6, до разклона за село Драгоданово.

Около 05,00 часа днес е ликвидиран пожар в трансформатор на ВиК в кв.“Речица“. Пострадали няма.

Тази сутрин в 06,45 часа е оказана помощ на закъсал автомобил на пътя в местността „Даулите“ край Сливен. От автомобил са евакуирани четирима мъже на възраст 20-22 години. По пътя към закъсалия автомобил е оказана помощ на джип излязъл от пътното платно и попаднал в канавка.

В 08,13 часа е получен сигнал за паднало дърво върху паркиран лек автомобил в кв.“Българка“ . Екип на РСПБЗН-Сливен е отстранил дървото.