Сливенски полицаи посетиха 11 сигнала за силна музика и скандали

Установени нарушения и посетени сигнали от тел.112 в хода на  специализирана операция в малките населени места на община Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Сливен.

Акцията се провежда всяка събота и неделя на територията, обслужвана от участъци „Запад“ и „Петолъчка“ при РУ-Сливен. Целта е полицейско присъствие в малките населени места и противодействие на престъпленията срещу имуществото, опазване на обществения ред и пътната безопасност.

На 22 и 23 февруари полицейските служители са извършили проверки на 98 превозни средства и 154 лица. Осъществен е контрол на криминалния контингент. Установени са 28 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 11 акта и 17 фиша. Посетени са 11 сигнала от телефон 112. 7 от тях са за висока музика в селата Тополчане, Трапоклово и Сотиря и 4 сигнала за междусъседски скандали в село Селиминово.

По сигналите е взето своевременно отношение, не е допуснато нарушаване на обществения ред. Издадени са 5 протокола за предупреждение по Закона за МВР.