Сливенски надзиратели ще се присъединят към протестите в София

Надзиратели от Сливен ще се присъединят към протестите в столицата. Това каза пред БТА Цветан Михайлов, секретар на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България.

Той припомни, че решението за присъединяване на надзирателите към протеста на други синдикални организации към сектор „Сигурност“ на 20 февруари, е взето вчера на заседание на Управителния съвет.

Поддържаме нашите искания към Министерството на правосъдието за увеличаване на възнагражденията, съобразено с процента на инфлация, за преговори по увеличение на социалните плащания с постоянен характер, посочи той. Не се предвиждат допълнителни средства и във връзка с едно от основните ни искания – за увеличаване на щатната численост, което е свързано с препоръки на Европейската комисия против изтезанията, констатации на прокуратурата и на Националния превантивен механизъм към Омбудсмана.

Надяваме се на ефективен диалог, в който да получим отговор кога, с колко и по какъв начин ще бъдат изпълнени нашите искания, допълни Михайлов.