Сливенската полиция хвана дрогирани, пияни и неправоспособни водачи

Установени нарушения на Закона за движение по пътищата при полицейска операция  на територията на ОДМВР-Сливен- водач с алкохол 2,68 промила, неправоспособни водачи, употребили наркотици и други.

На 9 юли, около 03,30 часа, в град Сливен е извършена проверка на 35-годишен мъж, водач на лек автомобил „Пежо“. Полицейските служители установяват, че водачът е с принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС. Случаят е предаден на разследващ полицай.  Също на 9 юли полицейски екипи със съдействието на жандармерията са извършвали контрол на пътя между селата Мокрен и Пъдарево. В хода на полицейските действия е установено  в движение нерегистрирано МП, като случаят е предаден на разследващ полицай.

На 10 юли, около 16,25 часа, в село Трапоклово е установен водач с отнето СУМПС, който управлява мотоциклет „Хонда“ без рег. номера, с прекратена регистрация. Случаят е предаден на разследващ полицай.

Водач с алкохол 2,68 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. На 10 юли, в 23,20 часа, мъжът е управлявал лек автомобил „Опел Зафира“. Спрян е за проверка на бул.“Ст.Стамболив“ от полицейски екип. Пробата, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат – 2,68 промила. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Случаят е предаден на разследващ полицая. На 11 юли, около 09,50 часа, на  автомагистрала „Тракия“ , в землището на с.Омарчево,  посока  гр.София,  е възникнал пътен инцидент без пострадали. Произшествието е причинено от мъж на 21 години, жител на общ. Казанлък, водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат за канабис, метамфетамин, амфетамин. Работата по случая продължава от разследващ полицай.