Сливенската езикова гимназия отбеляза 50-годишния си юбилей с празничен концерт

Залата на Драматичен театър „Стефан Киров“ се изпълни с публика по случай концерта за 50-годишния юбилей на Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“. Сред гостите беше кметът Стефан Радев, който поздрави всички в салона на театъра. Като бивш възпитаник на гимназията, той сподели, че е запазил топли спомени през годините на обучението си.

„Винаги ще пазя топлия спомен за годините ми на обучение като възпитаник на гимназията. Не само заради знанията, които придобихме тогава, за начина ни на мислене или кръгозорът, който се отваряше пред нас, но и заради приятелствата, устояли и до днес на изпитанията на времето. Скъпи учители, благодаря ви! Бъдете здрави, продължавайте да вдъхновявате младите хора и да бъдете горди с успехите им! На учениците пожелавам големи мечти, да дерзаят и да сбъднат и най-смелите от тях!, заяви кметът Радев. Той връчи на гимназията плакет на Общината за годишнината и за принос в развитието на града и съхраняване на историческата му памет. Сливенският градоначалник поздрави и победителя от литературния конкурс „Моята гимназия на 50, а сега накъде?“ – Ванина Андонова от 10 клас, която получи първа награда за литературната си творба – „Ще търся щастието в другите, за да го намеря и в себе си“. Конкурсът се организира съвместно от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” и  Фондация Езиковата Сливен.

В рамките на празничната вечер гимназията бе удостоена и с плакет от Посолството на Федерална република Германия в София за партньорско училище  със статут на ДСД – гимназия – изпитен център за Немска езикова диплома Второ ниво В2 и С1, които се признават от немските колежи и университети.
Програмата на концерта продължи с танцови и музикални изпълнения на изявени таланти от Сливен.

Сред гостите на концерта бяха бивши възпитаници и преподаватели на гимназията, родители, ученици и граждани.