Сливен ще бъде домакин на националната кампания „Бъди войник“

Нашият град е домакин на национална информационна кампания на Министерството на отбраната  за популяризиране на военната професия. Тя е под надслов „Бъди войник“. Това съобщиха от Военно окръжие-Сливен.

Основната цел е да бъдат привлечени кандидати за военна служба, като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България.

Началото на програмата ще бъде от 16:00 часа и включва:

– Информационна борса за набиране на кандидати за войници и матроси с обособени щандове на видовете въоръжени сили и структури пряко подчинени на министъра на отбраната, за предоставяне на актуална информация и рекламни материали;

– Статичен показ на военна техника и образци въоръжение от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен и от Регионална служба “Военна полиция” – Сливен;

– Динамичен показ на Регионална служба “Военна полиция” – Сливен;

– Статичен показ на регионален клуб “Хаджи Димитър” – гр. Сливен, към Национално дружество “Традиция” – гр. Нова Загора (униформени облекла, нагръдни знаци, историческо оръжие и военни символи);

– Статичен показ на клуб “Родолюбие” (униформени облекла, нагръдни знаци, историческо оръжие и военни символи).

От 18.30 часа във Военен клуб – Сливен ще започне концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и представителни формации към военния клуб.

На информационните щандове на различните видове войски можете да получите подробна информация за спецификата на работа на различните длъжностите в Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“.

Всеки желаещ на място ще може да се запознае, с предимствата на войнишката професия, както и с възможностите за кариерно развитие по време на военната служба.

На информационния щанд на Централно военно окръжие може да получите подробна информация за обявените вакантни длъжности, условията за кандидатстване и критериите за подбор.