Сливен се наслади на „Светът на киното в музиката“ снощи

Спектакълът на Плевенската филхармония, Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров „Светът на киното в музика“ представи пред стотици зрители в Сливен любими и запомнящи се мелодии от най-популярните филми от световната класика.

Хилда Казасян поздрави публиката в зала „Васил Левски“ с пожелание „да се потопи в океан от филмова музика“ и благодари на музикантите, които, по думите й, са изумителни професионалисти, приели да участват в нейното артистично приключение.

Музикално-филмовото пътешествие започна от нямото кино и Чарли Чаплин, мина през филмите на Мерилин Монро, за да стигне до „Невъзможна мисия“. Не бяха пропуснати и анимационните шедьоври „Ум белият делфин“ и „Пинко розовата пантера“. Изключителна бе джаз-импровизацията – инструментална и вокална, точно на едни от най-популярните анимационни сюжети.

Теодосий Спасов направи изключително вписване на кавала в музиката на Енио Мориконе в „Имало едно време на Запад“. Естествено и в космически синхрон бе и изпълнението му в друг шедьовър на Мориконе – „The lonley shepard“.

На сцената в Сливен, освен Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов, свириха едни от най-добрите джазмузиканти в България: Живко Петров (пиано), Христо Йоцов (барабани), Димитър Карамфилов (контрабас), Михаил Йосифов (тромпет).

В дует с Васил Петров, когото Хилда Казасян представи като най-красивия глас в България, изпълниха вечните хитове от „Коса“, „Кабаре” и „Флашданс”. Виртуозният кавалджия Теодосий Спасов вдигна на крака публиката с импровизациите си върху мелодии от „Имало едно време на Запад“, „Междузвездни войни“ и др. Автор на новите музикални аранжименти е Христо Йоцов. В спектакъла е вплетена мултимедия, подготвена специално от Васил Къркеланов.

Спектакълът „Светът на киното в музика“ включва поредица от концерти в над 30 населени места в страната.