Сливен посреща млади изпълнители от цялата страна за „Цветен камертон“ 2023 г.

В продължение на два дни сцената на зала „Сливен“ ще се превърне в арена на музикалните умения и таланта на млади изпълнители от цялата страна. Поводът е традиционният Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон“. Вече дълги години фестивалът стимулира и подкрепя младите изпълнители и им предоставя възможност за реализация в областта на популярната музика.

Официалното откриване на осемнадесетото издание на конкурса ще се състои на 8 април, събота, от 12 ч. в зала „Сливен“.

Тази година сили ще премерят 60 млади изпълнители от цялата страна. Те ще бъдат оценявани от звездно жури в състав – Хайгашод Агасян – композитор и автор на голям брой песни за деца, Красимир Гюлмезов – поп певец, музикант, композитор, текстописец и аранжьор и поп певицата Теди Кацарова. В рамките на двата дни те ще имат възможност да чуят по две изпълнения от всеки участник, едно от които е задължително песен на български език.

Водещи ще бъдат актьорите от Драматичен театър „Стефан Киров“ Николина Велчева и Димитър Марков.

Кулминацията в двудневната програма ще бъде гала-концертът и връчването на наградите на лауреатите на 9 април. Началото ще бъде дадено от  19.30 ч. в зала „Сливен“. Победителят ще получи статуетка „Цветен камертон“, диплом и парична награда от 500 лв.

Зала „Сливен“ ще бъде отворена и през двата дни за всички жители и гости на града. Входът е свободен.

Фестивалът се организира от Община Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен.