Сливен остава в червената COVID зона по заболеваемост

Областите Видин, Монтана, София-област, Перник, Ловеч, Габрово, Пловдив, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Търговище, Хасково са в червена зона – с ниво на заболеваемост от COVID-19 250-500 на сто хиляди души население.

Областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали са в жълта зона по ниво на заболеваемост от коронавирусната инфекция на 14-дневна база. Това показват данните за днес на Националния център по заразни и паразитни болести, предаде БТА. В тези области броят на заразените е в рамките на 100-250 на сто хиляди души население.

Останалите области, както и София-град са в тъмночервена зона.

Заболеваемостта от инфекцията в страната на двуседмична база е 551 на сто хиляди.

Според картата на епидемичната обстановка по региони, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с COVID-19, регионът, обхващащ областите Пазарджик, Пловдив, Хасково, Кърджали и Смолян, преминава в по-нисък етап – едно. Останалите региони са в етап две, като до дни се очаква регионът на областите Плевен, Русе, Велико Търново, Габрово и Ловеч също да премине в по-ниския етап по заетост на леглата.