Сливен избра кашкавал по БДС за свой любим LIDL продукт

През изминалата събота жителите на Сливен имаха възможност да дегустират избрани продукти от собствени марки на Lidl. Над 1300 човека с включиха в дегустациите, като освен да опитат, клиентите на веригата имаха възможност и да гласуват за всеки от продуктите.

Резултатите от гласуването определиха кашкавал от краве мляко по БДС за най-любим Lidl продукт на Сливен с цели 95% одобрение. Следва го бира Perlenbacher бутилка с 92% одобрение и сметанов пудинг Milbona също с много висока оценка – цели 90%.

Клиентите на Lidl в на Сливен имаха възможност да опитат общо 12 продукта от собствени марки на Lidl, разпределени в четири категории – млечни, колбаси, сладоледи и бира.

Продуктите, представени в дегустациите, са сред участвалите в мащабен вкусов тест, проведен за веригата от IPSOS България в началото на годината. В него са взели участие 4600 респондента, които са тествали 199 продукта от 24 собствени марки, а резултатите са изведени на база 19 900 получени оценки. Проучването е проведено по метода на т.нар. сляп тест (blind test), при който тестващите не виждат опаковките на продуктите и не разполагат с информация за марка или производител, за да може оценката им да бъде безпристрастна. Резултатите по продуктови категории показват, че 85% от българите одобряват вкуса на млечните продукти, собствени марки на Lidl, 81% одобряват вкуса на бирата, 92% одобряват вкуса на сладоледа, а 84% от българите одобряват вкуса на колбасите собствени марки.

До месец ноември 2019 дегустации ще има във всички градове, в които има магазини от веригата, а допълнителна информация за най-големия вкусов тест на продукти, собствени марки на Lidl, както и за графика на дегустациите, можете да намерите наhttps://www.lidl.bg/kachestvo