Сливен е домакин на Държавното лично отборно първенство и Национална купа по спортни танци ,,Туида-2021”

В Сливен днес се провежда Държавното лично отборно първенство и Национална купа по спортни танци ,,Туида-2021”. Спортните надпревари се провежда в зала ,,Васил Левски”. Сред гостите на официалното откриване беше зам.-кметът Пепа Чиликова. От името на кмета на община Сливен Стефан Радев тя поздрави участниците в състезанията, като им пожела успех, а на гостуващите състезатели, да си тръгнат удовлетворени и с добри впечатления от Сливен.

„Радвам  се, че общите ни усилия с клуба по спортни танци „Туида“ през годините дават резултат и предизвикват все по-голям интерес към този формат и все повече желаещи да се включат в него. Бъдете здрави, целеустремени и вярвайте в себе си!“, заяви още зам.-кметът Чиликова. Тя награди и участниците в турнира „Млади надежди“ – първата от трите днешни надпревари, включени в програмата.

Общо 670 състезатели от 54 клуба в страната са подали заявки за участие. Те са разпределени във възрастови групи от 7 години до състезатели над 21-годишна възраст.

Състезанията се провеждат при спазване на противоепидмичните мерки, като придружителите на участниците се допускат в залата само при наличие на зелен сертификат.

Организатор е Клуб по спортни танци ,,Туида”, с подкрепата на Община Сливен.