След жестокото убийство в Микрево хората искат вечерен час и изселване на семейството на братята-убийци

Жителите на село Микрево настояват за въвеждането на вечерен час след жестокото убийство на възрастен мъж от двама младежи на 18 и 13 години.

Те призовават да бъдат изселени семействата на двете момчета. Особено притеснени са, че 13-годишният младеж, който не може да бъде съден, е едно от най-проблемните деца в населеното място.

Хората подготвят мирно шествие в събота и са притеснени, че напрежението може да ескалира.

Животът на 82-годишен мъж беше отнет по изключително мъчителен начин заради пари, каквито извършителите дори не са намерили в дома му. Момчета на 18 и 13 години са задържани. Единият не може да носи наказателна отговорност, а върху другия цяло Микрево се надява да се стовари цялата тежест на закона.

„Баща ми е познавал момчетата. Давал им е пари. Заедно са се хранили. И са го убили. Когато дойдох в събота – не можах да го позная. Не знам за какво са били дошли, но по стаите нямаше пипано нищо. Няма взлом”, разказа в ефира на Нова телевизия синът на жертвата Людмил Чорбаджийски.

„Много хора негодуват от набезите на семейството, в което живеят двете момчета. Никой не предприема достатъчно мерки, за да се предотврати подобно нещо”, разказа жител на селото.

Всяко лято 82-годишният Иван нощувал навън. Така станало и през нощта на петък срещу събота, когато двете момчета на 13 и 18 години прескачат оградата и влизат в дома му. Но се натъкват на него в двора и го нападат.на тръба, съобщи БТВ.

„Това е убийство с огромна жестокост и сила“, каза Жулиета Йовова, роднина на жертвата.

За убийството се разбира около 12 часа след случилото се, когато Людмил идва, за да види баща си.

Двете момчета и друг път са крали, твърди кметът Венцислав Янев. По думите му крадат всичко, което може да се вземе – книги, ценности, пари. Сигнали срещу тях са подавани, каза още кметът.

И двете момчета са си признали са извършеното пред роднините още преди да бъдат заловени, разказа братът на 13-годишния предполагаем извършител. „Големият го е направил, той си признава, че го е ударил по главата с желязо“, каза братът на единия задържан.

„Трябва си държавата да се намеси и да има закони. Няма непълнолетни, няма малолетни”, каза Людмил Чорбаджийски, син на убития.

С момчето работят психолози и педагози.