След 25 години отново бързи влакове спират на гара Шивачево!

ПП „Възраждане“ поздравява всички граждани на гр. Шивачево със завръщането на бързите влакове София – Бургас. Тази малка победа за българското гражданско общество се дължи на упоритостта, постоянството и отдадеността на каузата на жител на гр. Шивачево, Деян Иванов, който е и член на ПП „Възраждане“. В продължение на десет месеца той е основен двигател в този процес, преминал през събиране на подписка, жалби и редица срещи, в това число, с ръководни кадри от БДЖ. Това съобщи народният представител от ПП „Възраждане“ от Сливен Климент Шопов.

Преди 10 месеца Деан Иванов приема предизвикателството да събере подписка от съгражданите си от гр. Шивачево, както и цялата необходима документация, и да отнесе въпроса до човека от когото зависи решението за гарата в града – тогавашния управител на БДЖ – Пътнически превози, инж. Георгиев.  Това е труден и пълен с разочарования път, което обаче допълнително мотивира Деан Иванов за успех. По необяснима причина срещата е отказана, още повече са  „изгубени”  и  документите, подкрепящи искането. Това разбира се не отказва Деян и той отнася въпроса до тогавашния министър  на транспорта Николай Събев. Поради този натиск, а много вероятно и поради други провинения, министърът уволнява управителя на БДЖ – Пътнически превози и назначава нов, който с готовност изслушва настоятелния Деан Иванов и без колебания разрешава спирането на бързите влакове на гара Шивачево.

Победа – ако трябва с една дума да се разкаже тази история, тя е „Победа”. Въпреки затрудненията, въпреки липсата на политическа воля, въпреки общия скептицизъм, въпреки беднотията и мизерията, важен е крайният резултат и той е ПОБЕДА!

След почти четвърт век, жителите на град Шивачево и околните села, ще имат отново правото да се възползват от удобството на бързия и евтин транспорт.

ПП „Възраждане“ – Сливен изказва благодарност към ръководството на БДЖ, в частност инж. Иванов, за проявеното разбиране и оказано съдействие тази инициатива да бъде доведена до успешен край.

Във времена на криза железопътният транспорт остава едно от най-достъпните средства за придвижване, като същевременно е безопасен и екологично устойчив вид транспорт. От ПП „Възраждане“ – Сливен вярват, че подобряването на транспортната свързаност на гр. Шивачево ще подобри мобилността и ще има социално-икономическо измерение и ползи за местните жители.