Слънчево и топло време ни очаква днес

В събота сутринта на повече места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност, които ще бъдат и по-трайни, но до обяд навсякъде ще се разсеят и след обяд над цялата страна ще бъде слънчево.

Ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен южен вятър, с който ще продължи преноса на топъл въздух. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София – около 25°. Най-високи – 30 градуса, ще са в Русе, Велико Търново, Ямбол и Силистра. 29 градуса ще е в Сандански, Монтана, Плевен, Шумен и Кърджали. В Пловдив и Благоевград – по 28 градуса, 26 във Варна, 27 – в Бургас.

Над Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще има намалена видимост. Ще духа до умерен южен, след обяд югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха между – 24 и 27°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен югозападен, по най-високите части на Рила и Пирин временно силен вятър от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.