Симеон Славчев:“Листата на партия МИР в Сливен съчетава младост, опит и експертиза“

Листата на партия МИР в Сливен съчетава младост, опит и експертиза. Това каза днес в пресклуба на БТА Симеон Славчев, председател на партия МИР /Морал, Инициативност, Родолюбие/, който представи кандидатите за народни представители на партията от 21-ви МИР-Сливен. Листата се отличава по това, че хората са изцяло местни, граждански активни, заяви Славчев, като допълни, че очаква те да постигнат огромни и устойчиви резултати не само в тези избори.

В пресконференцията участваха още водачът на листата – адвокат Мартин Благоев, икономистите Стефан Ловчалиев и Ваня Робето, Цветан Христанов, чиято експертиза е в туристическия бранш, Георги Кочев, който има земеделско стопанство, доброволец и природозащитник, Иван Костов, завършил маркетинг, който работи във ВиК-Сливен и Драгомир Дечев – икономист и предприемач.

Сред основните проблеми в областта Мартин Благоев посочи безработицата. Той призова хората да гласуват масово и машинно, за да се избегне подмяна на вота.
Симеон Славчев очерта четири приоритета, които ще способстват за икономическото издигане на страната – туризмът, който може да захранва една седма от брутния вътрешен продукт на страната, селското стопанство, в което България има традиции и дадености. Развитието на транспорта, инфраструктурата и логистиката, той посочи като трети приоритет, както и високотехнологични и екологично чисти производства. По думите му, партията предлага въвеждането на социално/пазарно стопанство като основа на българската икономика и доказана практика. Според Славчев, важен пункт в тяхната политика е финансовата децентрализация и разпределянето на приходите по справедлив начин и към малките населени места.

ПП МИР ще бъде изненадата на предстоящите избори, смята Симеон Славчев. По думите му, партията е съставена от нови лица, неучаствали в управлението, като целта им е да обединят потенциала на българската нация и страната да излезе от моралната криза.

ПП МИР участва в парламентарните избори с бюлетина номер 16.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!