Силна музика и битови скандали вдигнаха полицията на крак

13 сигнала за силна музика и битови скандали са посетили полицейски служители при операция в малките населени места от община Сливен. Иззети са 2 музикални уредби, един е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане, информират от МВР-Сливен.

На 19 и 20 октомври е проведена редовната операция на РУ-Сливен в малките и отдалечени населени места по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и пътна безопасност. Служители на участъци „Запад“ и „Петолъчка“ са извършили обходи в селата, проверени са търговски и други обекти, осъществен е контрол на лица от криминалния контингент.

Посетени са 13 сигнала от тел.112 за силна музика и семейни скандали в селата Тополчане, Крушаре, Камен, Сотиря и Селиминово. Иззети са 2 музикални уредби. Едната е в село Тополчане, другата в село Крушаре. Един е задържан при посещение на сигнала за силна музика в село Крушаре. Мъжът е отказал да спре музиката и да изпълни полицейско разпореждане. Не е допуснато нарушаване на обществения ред.

В хода на операцията са проверени 104 автомобила  и 173 лица. Констатирани са

33 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.