Сигнал от социалните мрежи, до вътрешния Министър, спря закриването на важно РПУ в Ямболско

Новини Ямбол Лесово

Сигнал на ямболския общесвеник Георги Зафиров, чрез Фейсбук до служебния Министър на вътрешните работи спря закриването на ПУ Лесово към РПУ Елхово.

Въпреки, че структурната реформа била пазена в тайна, местни жители разбират и обезпокени търсят гласност и подкрепа от Зафиров.

Георги Зафиров отправя сигнал дректно към Министъра:

„УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДЕМЕРДЖИЕВ,

СЕЛА В ЕЛХОВСКО СА ГОТОВИ ЗА ПРОТЕСТ!
Полицейски участък Лесово е пред закриване. Това научихме от наш източник в региона. Новината се пази в тайна, а мотива за закриването на участъка е навярно ниската престъпност…

Към района на участъка са селата Гранитово, Мелница, Лесово, Малко Кирилово и Вълча Поляна. При нужда отговаря и за селата за селата Маломирово, Раздел, Лалково, Голям Дервент, Славейково и Чернозем.
„При този безпрецедентен мигрантси натиск да се закрива този участък е направо престъпление“, споделиха жителите на населените места, готови са за протест и при нужда ще затворят международния път за митницата. Кметовете на селата Лесово, Гранитово, Мелница са против закриването на участъка, но до сега никой не ги е попитал за тяхното мнение. Преди години хората са били принудени да правят доброволни отряди, за да пазят селата от набези, а сега всичко е спокойно, благодарение на момчетата от този участък. До там ли я докарахме, че да не може България да издържа 6 служителя на МВР, при положение, че издържаме стотици хиляди бежанци?
Кои измисли тази невероятна глупост? Но вече е постъпило официално предложение от директора на ОДМВР-Ямбол, Добрин Димитров, до Вас, за закриването на участъка. Идеята също е подкрепена и от началника на РПУ-Елхово, към който се числи и полицейският участък в Лесово.
Уважаеми г-н министър на вътрешните работи, моля незабавно да спрете това безобразие по време на война и да вземете незабавно мерки за отстраняването на виновните лица за случая с това нелепо предложение….
Такива действия по закриването на участъка Лесово, ако въобще са уместни в случая трябва да стават с допитване до кметоветена населените места и жителите, които ще останат без заклила.
Надявам се областният управител да упражни контрол над това безобразие като представител на държавата.
В противен случай съвсем скоро международният път към граничен пункт „Лесово“ ще бъде затворен, а тази на пръв поглед невзрачна новина ще стане достояние на цяла Европа!“

На следващия ден, с намесата на Министър Дремджиев закриването на Полицейски участък Лесово е преустановено.