Ще поправим грешката на Лечков, Милев и Радев! За малцинствата и социалната политика, и за селата ще са отговорни отделни зам.-кметове

След изборите ще има заместник–кмет с ресор „Демографски проблеми, малцинства и социална политика“ и заместник-кмет с ресор „Развитие на селата в община Сливен“ заяви Пламена Петрова, кандидат за кмет от Българска социалдемократическа партия.

Първата ми работа като кмет ще е да внеса нова административна структура на община Сливен, в която ще ги има тези два ресора. Според нея това ще стане в рамките на същия щат, защото сега администрацията и експертизата на хората там, не са организирани максимално ефективно.

„Сливен е община с най-млада структура на население и най-висока раждаемост и причините за това са ясни – високата ромска раждаемост. Това веднага рефлектира върху социалната система, върху проблеми в образованието, върху сигурността. При нито един от досегашните кметове – Лечков, Милев, Радев не е имало пряко отговорен човек или пък конкретна програма с мерки за овладяване на малцинствените и демографските проблеми. Те заедно със социалната политика минаваха между другото. Финансиране на ромски фондации с евро-милиони за образователни и „развлекателни“ мероприятия не решава проблемите“, заяви още Пламена Петрова.

Според нея големият пропуск на всички досега управляващи кметове е пълната абдикация от постоянна грижа за селата в общината, която е най-голяма по територия в България с 45 населени места. „В селата се работи на парче – нови площадки и тук-таме асфалтирани улици пак по европейски проекти, не е политика, а замазване на очите. Резултатите са видими – от тежките престъпления до напълно мизерното съществуване на хората, особено на възрастните, там“ – смята Пламена Петрова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!