Шестима задържани в района на Твърдица

Акцията е осъществена от служители на РУ-Твърдица,Специализираните полицейски сили и Пътна полиция при ОДМВР-Сливен под надзора на Окръжна прокуратура. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Сливен.

Целта е противодействие на битовата престъпност в малките населени места и контрол на криминалния контингент. За времето от 15,00 часа на 24 февруари до 16,00 часа на 25 февруари са извършени проверки на 69 автомобила, 13 превозни средства с животинска тяга и 97 лица. Проверявани са товарни автомобили и микробуси на изградените контролно-пропускателни пунктове на вход и изход от селата, както и черни пътища, по които се придвижват каруци. Извършван е контрол по отношение незаконен добив на дърва, установяване на вещи, обект на кражба, редовни превозни документи, застраховка „Гражданска отговорност“ и други.

По време на операцията са задържани шестима във връзка с кражби, извършени в района на град Шивачево и селата Сборище и Оризари. Разкрити са кражба и опит за кражба на два коня от гориста местност близо до град Шивачево и село Сборище. Извършителите са направили пълни самопризнания. Работата по случаите продължава. Осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на криминални деяния. Констатирани са 33 нарушения на Закона за движене по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината. Съставени са 13 акта и 20 фиша.