Шестима са изписани от болница, един нов случай на COVID-19 в Сливен

Шестима пациенти са изписани от болнични заведения след проведено лечение за COVID-19 през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.  На 20 юли е регистриран един нов случай на заболяването, според данните в националния информационен портал.  Пациентът е с адрес в друга област, но работи в Сливен и провежда лечението си на територията на града.

От началото на епидемията диагностицираните с коронавирусни инфекции жители на областта са 358 души, изписаните – 244, починалите – 23 души, по данни на РЗИ.

Активните случаи са намалели на 91. Най-много болни към момента има в община Нова Загора – 40 души, като 32-ма са жители на града /21 от тях – на най-гъсто населения квартал/, останалите – на осем малки населени места. В община Сливен болните са 34, като 25 от тях са от града /5 – от най-гъсто населения квартал/, останалите – на осем малки населени места. В община Твърдица са инфектирани 16 души, като 14 от тях са жители на града, а останалите – на две малки населени места. В Котел заболял е един, жител на малко населено място.

357 души са под домашна карантина, като 37 от тях са включени за наблюдение през последното денонощие. Най-много са карантинираните в община Сливен – 129 лица. В община Нова Загора броят им възлиза на 91 души, в Твърдица – 69, а в Котел – 68. От началото на епидемията от карантина са отпаднали 8 549 души в областта. Чакат се резултатите от изследванията на 6 лица със симптоми, на 2 лица – медицински персонал /профилактично/, както и от 11 контролни проби на пациенти, на които им предстои изписване.

Областният кризисен щаб напомня, че носенето на предпазни маски е задължително за закрити площи, при спазване на физическата дистанция. В условията на епидемия е необходимо да се спазва редовна дезинфекция вкъщи и на работното място и често да се мият ръцете.