Шест допълнителни избирателни секции са разкрити в Сливенско

Шест допълнителни избирателни секции са разкрити в Сливенска област. Това каза на пресконференция в пресклуба на БТА в Сливен говорителят на Районната избирателна комисия Сребрина Ганушева.

Те ще бъдат в Старческия дом в Нова Загора, в МБАЛ „Хаджи Димитър“- Сливен, МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, Военна болница – Сливен, Женския затвор и Дома за стари хор в Сливен. Очаква се да бъде разкрита СИК и в болница „Ева“. Така избирателните секции в областта стават общо 300.

Вчера са пристигнали хартиените бюлетини, които са разпределени в четирите общини на областта.

РИК ще разполага с пълния списък на гласоподавателите ден преди изборите, посочи председателят на комисията Елизабет Кендерян. Шестима са гласоподавателите, които на 2 октомври навършват пълнолетие и ще могат да гласуват за пръв път. Четирима са столетниците – избиратели в областта, двама мъже и две жени, като най-възрастният от тях е на 102 години.

Непрекъснато се извършват смени на членове на СИК, каза още Елизабет Кендерян, като в сравнение с предходните избори значително се е увеличил броят на отказалите се.

В РИК – Сливен е постъпил сигнал за нерегламентирана агитация в община Котел. Комисия, назначена от РИК проверява сигнала, като ще вземе решение в рамките на днешния ден.