Шефът на БЕХ подаде оставка

Снимка: БГНЕС

Досегашният изпълнителен директор на Български енергиен холдинг ЕАД Жаклен Коен подаде молба за освобождаване на заеманата от него длъжност. Изложените от него мотиви за решението му са лични причини, съобщи Министерство на енергетиката.

Министър Теменужка Петкова прие депозираната молба за освобождаването му като член на Съвета на директорите на БЕХ, се казва в съобщението.

Предстои издаване на протоколно решение на енергийния министър в качеството му на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на БЕХ ЕАД.

Жаклен Коен зае поста, който сега освобождава, след пълна смяна на борда на БЕХ преди една година и един месец. На 19 юли 2019 г. с решение на Теменужка Петкова тримата членове на Съвета на директорите бяха освободени, поради изтичане на мандатите им: Петьо Иванов, Петър Илиев и Живко Динчев.

Със същото решение за членове на Съвета на директорите бяха назначени Жаклен Коен, Живко Динчев и Андон Андонов за срок от три години. За изпълнителен директор на БЕХ тогава Съветът избра Жаклен Коен.