Сербезова: Обсъждаме личен фармацевт в общините без аптеки

Снимка: БГНЕС

Обсъждат се възможности за подпомагане на достъпа до фармацевтична грижа в общините без аптеки, за да има всеки своя личен фармацевт. Това заяви здравният министър проф. Асена Сербезова, предаде Днес.бг.

По повод празника на Българския фармацевтичен съюз, Сербезова честити в профила си в социалните мрежи на хората в бранша.

По думите й на този ден преди 15 години съсловната организация е създадена с много плам, надежди и немалка доза безсъние:

„Нека енергията, която ни събра тогава продължава да ни води към по-добро бъдеще за професията ни, дори през тези трудни времена на пандемия и разделение. Постигнахме немалко за тези години, но още повече остана и за нас, както и за тези, които идват след нас.

Макар и с малки крачки, важно е да вървим напред и да творим по-добрите условия за фармацевтична грижа, която това болно общество заслужава“.

В поста си проф. Сербезова коментира и пандемията от COVID-19, която ни е изправила пред изпитания. „Но ни предизвика и да се обединим и да си спомним общите ни цели. Припомни на обществото колко е важен достъпа до фармацевт и лекарства, а по-късно това получи и институционално признание“,  пише още в публикацията.