Семейство Миролио дарява над 100 хиляди защитни маски за общините Сливен, Ямбол, Котел, Свищов и Несебър

Компанията на Едоардо Миролио дарява над 100 хиляди защитни маски за общините Сливен, Ямбол, Котел, Свищов и Несебър. Дарението е безвъзмездно, инициирано лично от собствениците на „Е. Миролио“ ЕАД. Предназначено е за гражданите на общините, в които компанията има производства и развива дейност.

„Вярваме, че предизвикателството, пред което светът се изправи през 2020 година, ни обедини. В такива моменти взаимопомощта няма цена. Компанията винаги е близо до хората в различните общини, в които развива своята дейност. Вярваме, че този наш приятелски жест на съпричастност ще е в подкрепа на всеки един гражданин на Сливен, Ямбол, Котел, Свищов и Несебър“, споделя Франко Миролио.

Със съдействието и организацията на петте общини, гражданите ще получат предпазна маска за лице. Дистрибуцията на предвидените количества ще се осъществява поетапно, включително и с доброволци.

Предпазните маски за лице са текстилни, за многократна употреба, направени от водоустойчив памук, с нужните сертификати. Изработката им е в съответствие с високите стандарти за качество, което „Е. Миролио“ ЕАД поддържа в производството си.