Семейство кенгура заживя в зоопарка в Стара Загора

Снимка: БТА-Стара Загора

Зоопаркът в Стара Загора от днес е дом на двойка кенгура, съобщават от пресцентъра на общината. Белият мъжки екземпляр  е на около 7 месеца, а женската с кафява окраска е на около година. „Радваме се, че обогатяваме видовете на нашите обитатели. Имаме базата, сега надграждаме и имаме много идеи, които да допринесат за приятната разходка на посетителите ни“, каза д-р Ивелина Илиева, ръководител на зоологическата градина.

Единственото  място у нас, където видът се размножава изключително успешно, е Зоопарк Бургас. До този момент там са родени 25 бебета. „Освен двете животни, даваме на Стара Загора технологията и спецификата за правилно отглеждане на вида, както и „тайната на успешното размножаване“, сподели с усмивка собственикът на бургаския зоокът Кръстьо Дъбов. „Убеден съм, че тук ще им хареса толкова много, че догодина ще имате бебета“, допълни още той.

Кенгурата донесоха свежо настроение още с идването си в сърцето на Аязмото. Десетки посетители бяха част от посрещането им. Животните имаха предвидено свое местообитание, което ги очакваше след цялостното обновяване на зоопарка.  Атрактивните нови обитатели се чувстват добре, уточниха от екипа.