Село Тича с нов център през настоящата година

Село Тича ще се сдобие с нов център през настоящата година. Проектът е част от Управленската програма на кмета на община Котел Коста Каранашев.

По думите на градоначалника, благоустрояване на площада в Тича не е извършвано за последните 40 години. „Ако всичко върви по план, строителните дейности ще започнат съвсем скоро. До края на годината се надявам да се поздравим с думите: Скъпи жители на с. Тича, Честит Ви нов площад!, каза още Каранашев.

Строително-монтажните работи ще бъдат разделени в две основни функционални групи, подчинени на съществуващия терен. В едната част на терена се обособява зона за социални дейности (беседки от модулна група), а срещу главния вход на селското читалище ще се обособи  площадно пространство с рекреационни функции. Площта на обновяване по проект е 2100.0 m². Всички елементи по проекта ще бъдат свързани с подходяща настилка, така че да бъдат обединени. Проектът предвижда: настилки от бетонови паважи, с геометрия, характерна за района и паркова мебел: пейки, кошове за отпадъци, ограничители за паркиране и др.

Стойността на строително-монтажните дейности ще бъде в рамките на 240 000 лв. Финансирането на проекта се осъществява по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020, осигурен чрез МИГ „Котел, Сунгурларе и Върбица“.