Седмица на любовта започва в сливенската регионална библиотека

От 14 до 18 февруари 2022г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще се проведе Седмица на любовта, посветена на празника на влюбените – Св.Валентин, съобщават от културната институция.

В програмата на Седмицата на любовта са включени презентации и дискусии за тийнейджъри на тема:  „Любовта е вдъхновение”, както и анкета “Какво е за вас любовта“.

В презентацията се представя любовта като вдъхновение в творчеството на световноизвестни и български композитори, художници, поети, писатели, актьори и режисьори,  създали шедьоври вдъхновени и посветени на най-възвишеното човешко чувство. Ще прозвучат и стихове на известни български поети посветени на любовта станали текстове на любими на поколения българи песни.

В централното фоайе на библиотеката изложба проследява историята на празника „Св.Валентин” и на картичките „валентинки“ с образци от  19 и 20 в. Представени са и образци от световната и българска литература, изобразително изкуство и скулптура, които са вдъхновени от най-великото чувство – любовта.

В дните на седмицата на любовта всеки посетител на библиотеката ще получи като дар свитък с любовно стихотворение на български или световен автор.

Груповите посещения на ученици ще се извършват по предварително уговорен график при спазване на всички противоепидемични мерки.