Седем бързи производства са образувани в хода на специализирани операции в Сливен

Седем бързи производства за образувани за нарушения на Закона за движение по пътищата в дните от 9 до 11 април на територията на РУ-Сливен. В хода на специализирани операции по пътна безопасност полицейски екипи са установили неправоспособни водачи, употребили алкохол и наркотици, както и управление на нерегистрирани превозни средства и нерегламентиран превоз на пътници.

На 9 април в град Сливен е установен 21-годишен водач на лек автомобил „Алфа Ромео“, употребил наркотични вещества. Проверката е извършена в 14,00 часа на бул.“Г.Данчев“. Пробата е показала положителна проба за марихуана.

45-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Фолксваген Поло“ е установен да извършва нерегламентиран превоз на пътници срещу заплащане. Проверката е извършена в град Сливен на бул.“Ст.Караджа“.

На 10 април на път І-6, в района на км.409, посока Сливен-Бургас, е извършена проверка на лек автомобил „Land Rover“, управляван от водач на 51 години от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат-1,55 промила.

Двама неправоспособни водачи на 43 и 27 години от град Сливен са установени да управляват МПС в едногодишния срок от наложено административно наказание за същото нарушение.

Лек автомобил „Пежо Боксер“ и мотопед  „Пежо“, които не са регистрирани по надлежния ред, са установени по време на управление в град Сливен и село Тополчане.