Създават „Малка гора“ в памет на Атанас Скатов

Снимка: Facebook

Близки, приятели и симпатизанти на Атанас Скатов започнаха кампания за събиране на средства с цел изграждане на малка гора в негова памет. 

Проектът носи името „Малка гора“ и включва залесяване на терен с горски дървесни видове, плодни дръвчета, цветя и храсти. Също така ще бъдат поставени няколко пейки за отдих, кошчета за боклук, указателни табели и фундамент под формата на връх К2. Малката гора ще бъде създадена в Сливен. В нея ще бъде поставена една от трите паметни плочи на Скатов, а другите две ще бъдат поставени на информационен център до Хайдушката пътека и на връх Кутелка.

От ДГС-Сливен са предоставили терен – 1 дка, а Община Сливен се е погрижала за грубото му почистване. За проекта са дарени 60 дръвчета от гората.бг. Поръчани са 220 бр. дръвчета, съобщава Стела Димова, която е създател на проекта „Малка гора“.

„Надявам се някой ден всеки, минаващ покрай Сливен, да седне за 5 минутки в малката горичка на Атанас Скатов, а за подготвените физически, да се качат и на любимия му връх Кутелка“, пише Димова.

Дарителски кутии са разполежени в няколко обекта в Сливен.

Снимка: Facebook