Сатурн влезе във Водолей до 2023 г. и какво носи това на всяка зодия

Едно от главните събития на 2020 година е ингресията на Сатурн във Водолей, която се случи на 22 март, а на 11 май Сатурн, на 2 градуса във Водолей, ще стане ретрограден (ще започне да се движи назад). Това ще продължи до 29 септември и ще се върне до 25 градуса в Козирог, след което Сатурн отново ще стане директен (ще поднови движението си напред по еклиптиката). Отново ще влезе във Водолей на 18 декември и ще бъде тук до 7 март 2023 година.

Най-общо казано, предстоят ни три години на период със Сатурн във Водолей.

Какъв е символът на Сатурн в астрологията?

Сатурн е осъзнаване и усъвършенстване. Той е закон, правила, традиции, разпоредби. Сатурн е възпитател.

Планетата Сатурн е последната видима от Земята. Буквално е на границата между видимото и невидимото. Сатурн е бронята на духовното ни развитие.

Сатурн е господар на кармата.

Сатурн е огромна, тежка планета. За да определим размера й приблизително, нека си представим Земята като яйце, а Сатурн като голяма диня. За 29.5 години Сатурн прави пълно завъртане около Слънцето.

Сатурн е студена и мрачна планета, и дарява с тези качества всички, които са негови подопечни – хората със Слънце, Луна, Асцендент в Козирог.

Сатурн се свързва със стремежите на човек да структурира живота си, да разбира неговия смисъл и да се вписва в общоприетите норми. Сатурн е ограничение, забавяне, спиране, задържане, определяне, концентрация, съсредоточаване и контрол. Действията му са насочени към запазване на целостта и стабилността, пестенето на енергия и укрепване на стабилността.

Знаем, че планетите имат архетипи (аналози). Това са боговете. И познавайки съответния бог, можем по-добре да разберем въздействието на планетата.

В римската митология Сатурн, аналог на гръцкия бог Кронос, е син на Уран и Гея. По молба на майка си, Сатурн скопил своя баща – Уран, за да прекрати безконечната му плодовитост и се възцарил на трона. Но майка му – Гея, предсказала, че неговите синове, на свой ред, ще го лишат от власт, затова той ги поглъщал още при раждането им. Но когато се родил Зевс (Юпитер), майката Рея излъгала Кронос и му дала повит камък, вместо новородения бог. Зевс израснал тайно на остров Крит и когато възмъжал, по съвет на своята жена Метида упоил баща си Кронос с вълшебна напитка, благодарение на която Кронос изригнал всички братя и сестри на Зевс.

След това Кронос се оттеглил на острова на блажените и там царствал щастливо и благодатно. Той научил хората на земеделие, винопроизводство и цивилизован живот.

С образа на Сатурн от митологията свързваме идеята за власт, управление, организация, контрол, подчинение.

Живеем в свят с определен ред и той е свързан със запазването на устойчивостта и стабилността на живота. Сатурн символизира амбициозност, кариеризъм, честолюбие. Желание да контролираме другите, а също да контролираме себе си. Сатурн ни прави по-категорични, хладни, с чувство за собствена правота, изискващи, склонни да осъждаме и квалифицираме.

В хороскопа Сатурн е бащата, учителя, началника, възрастния, власт имащия, времето. Под въздействието на Сатурн ставаме сдържани, сковани, затворени, високомерни, депресирани.

По Сатурн е промяната на социалния статус, получаването на назначение, утвърждаването на закона, влизането в затвора и изобщо ограничаването, поставяне под някакъв режим, лечението на зъби и травми на костите, и скелета като цяло, склерозата, глухотата, парализата. Сатурн управлява кожата, скелета, зъбите, косата, ноктите.

Какво ще ни донесе транзитът на Сатурн по Водолей?

Водолей означава свобода. Негов управител е планетата Уран, която е символ на неочакваните събития.

Водолей е знакът на независимите, оригиналните, самостоятелните и приятелски настроените. Водолей е оптимистично настроен и рядко губи надежда. Много е важна принадлежността към група, организация или обществото. Философията на Водолей е всички да живеят добре, в равенство. Но зачита правото на всеки да бъде уникален, да притежава неповторима индивидуалност.

Задачата на Водолей е да намира нови пътища за решаване на съществуващите проблеми, да бори рутината и еднообразното съществуване.

Водолей е независим и самостоятелен. Като представител на въздушната стихия, притежава оригинално мислене, разсъждава аналитично. Водолей е интелектуален. Нуждае се от самостоятелност и независимост. Трудно се променя, защото е фиксиран знак.

Сатурн е добре разположен във Водолей, защото се явява втори управител на знака.

Всички ще се усетим по-издръжливи и по-самодисциплинирани, ще се увеличи практическия ни усет. Ще постоянстваме при прилагането на оригинални идеи в живота, ще бъдем методични. Ще анализираме трезво и безпристрастно ситуациите. Ще преследваме целите си.

Научните работници ще усетят тласък в работата си.

Вероятно при всички ще се повиши желанието за уединение. Сатурн във Водолей възпрепятства възможните забавления с различни методи. (Коронавирусът е нагледен пример.) Важно е всички ние да се смирим и да приемем онова, което Сатурн ни изпраща.

Предишният период на Сатурн във Водолей е през февруари 1991 до януари 1994 г.

Какво се случва тогава в България?

България е след „Лукановата зима“. Правителствата се сменят – на Димитър Попов, Филип Димитров и Любен Беров.

Спомнете си какво тогава се е случило във вашия живот. Какво е трябвало да промените, с какво е трябвало да се примирите в този труден период? Това не означава, че сега ще се случи същото, просто уроците и ограниченията ще бъдат в същата сфера.

Сатурн във Водолей може да ни донесе гръмки открития и изобретения. И понеже Уран символизира средствата за масова информация, за свързване, интернет, можем да предположим, че под влиянието на Сатурн тук може да бъде създадена нова структура за предаване на данни и информация, а могат да се очакват и някои затруднения.

По Водолей са големите групи хора, фондациите, приятелствата. Транзитът на Сатурн ще внесе изменения в тази сфера. Възможно е да се разделим с много от приятелите си, възможно е да оценим кои са истинските. През този период е възможно прегрупиране на масите от хора.

По Водолей са нашите мечти, планове, цели, въображение. Сатурн ще се намеси и ще ги подреди. Сами ще направим преоценка на всичко онова, за което мечтаем. Възможно е плановете и целите да претърпят изменения. Сатурн обича да вижда, че сме отговорни и зрели.

Влиянието на Сатурн върху всеки знак от Зодиака:

Овен

Сатурн ще изисква от вас отговорност и осъзнатост на целите, които си поставяте и как ги осъществявате. Сатурн транзитира през вашия 11-ти дом, който символизира мечтите, целите и желанията. Единадесети дом показва вашата реализация чрез социума, надеждите и получаването на резултати.

През този период, вие трябва внимателно да разберете какво искате, каква е целта ви и какъв е планът за осъществяването й. Желателно е при реализирането да ви помагат вашите съмишленици. Най-благоприятният вариант е да съберете екип, с който заедно да се движите към ваша обща, определена цел. Вероятно, в този три годишен период, пред вас с лекота ще изкачат определени възможности, но на вас ще ви се налага доста да работите, за да ги осъществявате, т.е., за да осъществите тези възможности, да се възползвате от тях, да ги реализирате в пълна степен, вие трябва да бъдете отговорни, да постоянствате, да бъдете внимателни и да осъзнавате всичко, което се случва с вас – всички тези качества са по Сатурн.

Добре е да знаете, че Сатурн не обича изявата на егото, затова е важно, през целия този период, за всички успехи, за всички възможности, които ще се случват в живота ви, да благодарите не на себе си, а на Вселената, на целия свят. Да не се гордеете с това, като с проява на вашите, собствени качества, защото това ще бъде изява на вашето его и ще последва наказание, урок от Сатурн. Т.е., това, което ще получите, може да ви бъде отнето, ако прекалено много се гордеете с него и ако считате, че това е ваша собствена, еднолична заслуга. Трябва да обърнете внимание върху това, когато усещате радост от постиженията.

Телец

Сатурн ще транзитира във вашия 10-ти дом. Той е доста значим, принадлежи на кардиналния кръст. Показва максимума, който можем да постигнем в живота си и всичко, което е видно за околните.

Промените, които настъпват по десети дом на хороскопа, винаги са видими от околните. Т.е. тези изменения засягат нашия статус. Статусът ни се променя когато се омъжваме/женим или когато се развеждаме, когато започваме работа или я напускаме, когато започваме собствен бизнес или се пенсионираме, а също и когато се преместваме да живеем в по-престижно жилище. Всичко това е видно за околните, когато ни се случва.

Сатурн не само ограничава и поставя препятствия, но той прави щедри подаръци, които помним цял живот. Но това трябва да си го заслужим.

Какво е необходимо да правите, за да може транзитът на Сатурн във Водолей, във вашия 10-ти дом да ви донесе щедри подаръци, а не проблеми и затруднения? Трябва да проявявате качествата на Сатурн, трябва към всичко да се отнасяте отговорно, осъзнато, подредено. Трябва да поставите пред себе си конкретни цели и уверено да вървите към тях. Да умеете да довеждате делата до край, независимо от ограниченията и препятствията. Където е Сатурн, там нищо не се получава с лекота, даром. Нужни са много усилия, за да постигнете нещо, но, затова пък, след като Сатурн излезе от този знак, на тези, които са направили всичко онова, което той е изисквал и всичко на което ги е учил, Сатурн ще подари щедри подаръци.

Т.е., това е период, когато трябва много да работите, за да постигнете нещо. Важно е да не сте високомерни, заради своите постижения, а да благодарите за тях на Вселената. Важно е да не се гордеете с тази власт, която може да получите през този период, да не се възгордявате със своите успехи и постижения. Разбира се, че можете да се радвате, но не считайте това единствено и само като собствена заслуга.

Ако привързаността ви към материалните ценности е много силна или към властта, то Сатурн може да ви накаже сурово за това и да ви вземе всичко.

Периодът на този транзит може да ви донесе подобряване на личния ви статус. Това особено засяга въпросите за кариерата, постиженията, получаването на по-висок пост или създаването на собствен бизнес. Сатурн може да донесе възможности за разширяване на жилището или за построяване на собствен дом, вила. Ще имате много такива възможности, но ще се наложи да работите много за това.

Транзитът на Сатурн може да ви донесе възможност да създадете семейство, ако това влиза в плановете ви. Това може да бъде не просто човек с когото да градите отношения, а общуването с него да предизвиква някакви ограничения в живота ви. Но, ако вие приемете и преминете през всички уроци на Сатурн, ако се научите да се отнасяте сериозно към взаимоотношенията си, покажете необходимата отговорност и зрялост към „вашия човек“, то Сатурн ще ви помогне да организирате своите отношения, да изградите брака и семейството си така, че да остане за цял живот и да ви носи радост, да бъде надеждна опора за вас.

Близнаци

Транзитът на Сатурн във Водолей ще се състои във вашия 9-и дом на хороскопа. Той символизира нашата духовност, обучението, образованието, съдебните дела и юридическите въпроси и всичко свързано с чуждите държави – взаимоотношения с чужденци, взаимодействия от личен и служебен характер. Това са дългите пътувания. Този дом на хороскопа символизира научната дейност.

Периодът на транзитирането на Сатурн тук ще изиска от вас осъзнаване на цялостната картина на света. Да осъзнаете какво искате и какви са вашите цели, на какво сте способни. До колко възможностите ви съответстват на вашите желания.

Вие трябва да подходите планомерно към своята философия и мирогледа си, да си поставите много ясни цели.

Този транзит може да ви донесе възможност да учите, а също и много да пътешествате, като по този начин да изучавате чуждите страни и култури, да научите чужди езици. Транзитът на Сатурн може да ви помогне да пишете по някаква научна тема или да защитите докторска дисертация.

В тези сфери ще имате много възможности, но ще се наложи много да работите.

Това е благоприятно време за създаване на собствена школа, ако това, разбира се, влиза във вашите планове. Може да организирате курсове по изучаване на някаква дисциплина, да организирате лекции, семинари. Ще имате възможности, но ще се наложи много да работите, това няма да бъде лесно.

Времето ще бъде благодатно за това, да се реализирате в някаква научна дейност, в сферата на туризма, в сферата на юридическите и съдебните дела. Ако водите някакво съдебно дело, трябва да бъдете максимално отговорни, защото Сатурн ще ви накара да се отнесете сериозно към това.

Тези Близнаци, които учат, през този период трябва да се отнасят много сериозно и отговорно към своето обучение, трябва да се стараят, да предават работите на време.

Периодът е благоприятен и за тези, които планират да организират отношения с чужденци или с чуждестранни компании, от личен или делови характер. Ще имате такива възможности, но, за да ги реализирате трябва да се отнесете с нужната доза отговорност и деловитост.

Рак

Транзитът на Сатурн във Водолей ще се състои във вашия 8-ми дом на хороскопа. Този дом не е обикновен, това е домът на трансформацията, на чуждите пари. През този период вие трябва да станете по-сериозни и отговорни. Трябва да се научите да виждате основното, да се научите да реализирате знанията и способностите си, навиците, които вече имате. Вие, буквално, трябва да се отървете от суетата и да съумеете да видите главното, това към което се движите, което искате да постигнете.

Осми дом на хороскопа е дом на трансформацията. Много е важно в периода на транзитиране на Сатурн във Водолей в този дом вие да не проявявате своето его. За всичко, което постигнете, за успехите си не благодарете само на себе си, не считайте това за лична заслуга. Благодарете на Вселената. Не се възвеличавайте с тези постижения и не се привързвайте към тях. Не ги считайте за лична заслуга, защото Сатурн, заради това, може сурово да ви накаже.

Този период е много важен за Раците от финансова гледна точка. Сега е момента да положите основата на финансите за следващите 30 години, защото Сатурн ще се върне отново тук, чак след 30 години. Много е важно да си поставите пред себе си много ясни финансови цели, да се отървете от дълговете и финансовите задължения. Трябва да си поставите много ясни финансови цели за осъществяване през следващите три години и да вървите твърдо към тях.

Добре е да знаете, че транзитът през 8-ми дом на хороскопа може да създава болезнени, кризисни ситуации, които са нужни за личностното израстване, за трансформацията. Но това се случва тогава, когато се съпротивяваме на промените, когато не искаме да се примирим с нещо и когато Сатурн иска да потисне нашето его. Затова се старайте да не се съпротивлявате на промените, не проявявайте своето его и бъдете готови за личностен ръст и трансформация.

Лъв

За вас, представители на знака Лъв, транзитът на Сатурн във Водолей ще се осъществи в 7-ми дом на хороскопа.

Това е сферата на партньорството и партньорските взаимоотношения.

През периода март 2020 година – март 2023 година, Сатурн може както да замрази отношенията, да ги прекрати, така и да ви помогне да създадете дълготрайни, устойчиви отношения. Тук всичко зависи от вас. Всичко е във вашите ръце, зависи от това, как вие ще използвате тази енергия на Сатурн.

Задачата на Сатурн по време та този транзит е да ви научи на отговорност, осъзнатост и на сериозен подход към темата за взаимоотношенията, както от личен, така и от делови характер.

Лъвове, вашата задача през тези три години е да се научите адекватно да изразявате своите чувства и емоции, да ги проявявате адекватно и също така сериозно и отговорно да се отнасяте към въпросите за взаимоотношенията и чувствата на другите, и към самия процес на взаимодействие с вашите партньори. Сатурн ви учи зряло и отговорно да подхождате към взаимоотношенията. За целта той може да създава кризисни и болезнени ситуации, но само когато вие отказвате да се развивате, не искате да „растете“, когато се съпротивявате на промените и не развивате у себе си качествата на Сатурн.

Ако вие сте в процес на търсене на отношения, Сатурн може да ви срещне с човек, който буквално да ви ограничава в нещо, с когото да ви бъде трудно, но той ще бъде именно този човек, с когото вие по най-добрия начин ще можете да проработите кармичните си задачи, свързани именно със сектора на взаимоотношенията.

Тук ключовият съвет е да не поставяте егото си над чувствата и емоциите си. И това е много важно, затова се опитайте да го запомните. И по време на кризисни ситуации, когато чувствате, че трябва да вземете някакво решение, си го спомнете. Спомнете си, че не трябва да оставяте егото да ръководи чувствата, защото, ако не го направите вие, Сатурн ще го направи вместо вас.

Дева

Транзитът на Сатурн във Водолей ще се състои във вашия 6-ти дом на хороскопа.

Този дом символизира работата, служенето и здравето. И е много важно, да имате точен план за грижите за собственото си здраве.

Това, разбира се, не означава, че Сатурн ще ви донесе здравословни проблеми, но това означава, че ви е нужен добър, отговорен подход по въпросите за вашето самочувствие. Желателно е да сте изготвили конкретен план за оздравяването си. Например, много е подходящо за тези, които искат да се отърват от излишните си килограми, да си направят разтоварващи дни, като препоръката е това да бъде събота, защото събота е по Сатурн. И когато се ограничавате в нещо в събота, то Сатурн става по-благосклонен към вас. Затова всички и особено тези, които искат да поработят над теглото си, да го подобрят, да го направят по-здравословно, много е важно да спазват правилата и да не ги нарушават. Това е особено важно за Сатурн – да не нарушавате собствените си правила и схеми, т.е. да спазвате правилото за ограничаване на храненето в събота. Това може да бъде разтоварващ ден, ден за гладуване или за някаква определена диета. Важно е също дали се занимавате със спорт, но по-важно е всичко да вършите системно, редовно, по план. Например: решавате, че в този ден ще ходите на фитнес или в този ден ще правите гимнастика у дома, или ще тичате в парка … необходим е график и системен подход. Тогава Сатурн ще разхлаби хватката си.

Също така е много важен ежедневният график като начин на живот. График за хранене, за спорт, за работа и трябва да отделите внимание на това.

Тези, които имат проблеми със зъбите, настойчиво съветвам да оправят всички проблеми или да направят всичко възможно за тяхното решаване, за да се подготвят за този транзит, защото с това може да се заеме Сатурн.

Добре е също, да си дадете обещание, че веднъж на три месеца, например, ще ходите на профилактични изследвания при стоматолог или ако финансите ви в момента не позволяват да решите всички проблеми със зъбите, сега, веднага, то трябва да си обещаете (и да се придържате към това), че веднъж месечно ще правите определена процедура при стоматолог или веднъж на два месеца – т.е. колкото позволяват вашите възможности. Но е важно да се придържате към схемата, която сте изготвили.

Шести дом на хороскопа е дом и на служенето. Транзитът на Сатурн тук може да ви донесе нови задължения, които да се налага да изпълнявате ежедневно, като допълнение на основните ви дейности. Това може да бъде във вид на помощ към някого. И тук е важно да не се оплаквате от тази ситуация, да не се съпротивлявате. Ако действително се появи такава дейност при вас, вършете я с любов и благодарност.

Шести дом е дом на работата. В този период трябва да се изявявате в службата. Да повишавате своята квалификация, за да може, когато приключи този транзит, вие да се чувствате професионалисти в своята дейност.

Везни

Транзитът на Сатурн във Водолей ще се осъществи в пети дом за Везни. Това е домът на радостта. Този период ще ви даде възможност да преобразувате своето хоби/своето увлечение в собствен бизнес. Т.е. вашето хоби може да стане ваша професия. И е много важно, това, което правите, да го правите с много любов, да влагате чувства, вдъхновение и емоции.

Следващата сфера в която действа Сатурн при транзита си във вашия пети дом са децата. През този период ще ви се наложи да се занимавате с възпитанието на вашите деца. И трябва да правите това системно и регулярно. Трябва да ги възпитавате не само с любов и загриженост, а да възпитавате у тях самостоятелност и отговорност. Този период е много добър да изберете едно определено направление за развитието на вашето дете, това на което искате да го научите, по какъв път искате да водите детето си и да отделяте много време за това, много внимание и сили, и да го правите последователно.

За тези, които искат да създадат отношения, този период едва ли ще им донесе голямо количество ухажори, но хората, които бихте могли да срещнете на пътя си, ще бъдат именно тези, с които можете да създадете сериозни и дълготрайни отношения.

През този период е много важно да помните, че трябва да уважавате чувствата на другите и да се отнасяте сериозно към запознанствата, които правите с представителите на противоположния пол. Ако вие се отнасяте лекомислено към тези въпроси или използвате чувствата на другите хора, или обиждате тези, които се отнасят добронамерено към вас, то Сатурн може да ви накаже много сурово.

Скорпион

Транзитът на Сатурн във Водолей ще се осъществи във вашия четвърти дом на хороскопа. Той символизира нашия дом, нашите недвижими имоти и нашето семейство, рода и корените ни.

През този период трябва да подхождате сериозно и отговорно именно към тези сфери на живота. През този период ще бъде добре, ако построите генеалогическото си дърво, като разберете за корените си, за предците, които вероятно вече не са сред живите. Да научите всичко за тях и да изградите своето генеалогическо дърво.

Много е важно през този период да общувате с роднините, с по-възрастното поколение, да им отделяте внимание, да проявявате грижи, добро отношение и да бъдете отговорни за тях. Уважавайте и се грижете за по-възрастните си роднини, за семейството си. Това ще ви даде усещане за стабилност и устойчивост за собствения ви живот.

През този период е много добре да купите недвижим имот, да направите ремонт на дома, да построите вила, да създадете семейство и да носите отговорност за това семейство. Уважавайте и ценете корените си, традициите на семейството и региона където живеете.

И разбира се, отнасяйте се към всичко отговорно и сериозно. Това отношение се харесва на Сатурн и той ще ви поощри.

Стрелец

Транзитът на Сатурн във Водолей ще се случи във вашия трети дом на хороскопа. През този три годишен период ще бъде преразгледано вашето близко обкръжение, хората с които общувате. Някои от тях могат да излязат от близкия ви кръг, но тези, които останат, ще бъдат наистина верни и предани приятели.

Това е добър период за обучение, не дългосрочно, т.е. не говорим за висше образование. Това е добър период да се обучите на практически навици и знания, да получите необходимата ви диплома или сертификат и да внедрявате тези нови знания на практика. Да усъвършенствате своята квалификация.

През този период вие също трябва да се научите да управлявате собствените си мисли, да ги контролирате.

Трябва да се отнасяте сериозно и отговорно към информацията и документите. Важно е да сложите ред и да създадете определена структура, например: как съхранявате и как използвате вашите документи? А също и по въпроса за информацията – за нейното получаване, запазване и използване.

За тези, които планират да създадат своя собствена школа, някакъв образователен курс, обучение по някакви практически умения и навици, това е особено благоприятен период. Но към всичко трябва да се отнасяте много отговорно и планомерно.

Козирог

Козирози, транзитът на Сатурн във Водолей ще се осъществи във вашия втория дом на хороскопа. Втори дом характеризира сферата на вашите финанси. Сатурн ще ви застави да се отнасяте отговорно към въпросите свързани с финансите, с източниците на доходи и по принцип с парите. Това означава, че за вас ще бъде важно да създадете някаква структура за това как получавате парите и как ги харчите. Трябва да имате много точен бюджет, да бъде добре планиран и вашите разходи не трябва да превишават приходите ви.

Старайте се през това време да избягвате каквито и да било кредити, особено, ако парите са за някакви удоволствия, а не да послужат за основа на начинание, с което да заработите още повече пари. Т.е., от кредити, предназначени за разточителство и удоволствия, вие трябва да се откажете през този период. Вие много точно трябва да знаете къде и колко пари имате – колко пари имате в джоба, колко пари имате в портфейла, а колко са в сметката ви. Това трябва да знаете много точно и да ги контролирате!

През този период си струва да намалите своите разходи, да харчите по-малко пари за удоволствия и за излишни предмети.

През периода на този транзит, вие трябва да се научите да спестявате пари. Важно е да не мислите, че спестявате „бели пари за черни дни“, в никакъв случай. Важно е да отделяте 10% от това, което заработвате. Т.е. от всеки доход, който влиза в бюджета ви, отделяйте 10%! Наречете това „полог“ или „магнит за пари“ и отделяйте 10% от всички финансови постъпления. Това е много добро правило, което ще привлече още повече финансови средства във вашия живот. Ако парите ви идва „на ръка“, можете да си направите касичка и да й поставите етикет „финансов магнит“, а ако парите ви идват по сметка, можете да си направите отделна сметка в която редовно и постоянно да внасяте тези 10%. И ще видите каква сума ще се натрупа за тези три години, ще бъдете удивени в края на срока на този транзит колко сте успели да спестите. При вас ще сработи правилото, че „пари при пари отиват“.

Водолей

Този транзит на Сатурн ще донесе контакт/сблъсък с вашата личност. Сатурн плътно ще се заеме с вашия първи дом на хороскопа. Първи дом на хороскопа е домът на нашата личност, на нашето его.

По-възрастните от вас, спомнете си какво се е случило преди 30 години – през периода февруари 1991 до януари 1994 г. Спомнете си през какви уроци ви се е наложило да преминете и на какво ви се е наложило да се научите. Защото сега Сатурн отново се заема с проверката на вашите личностни качества. За да преминете по най-добрия начин през този транзит е важно всичко да планирате. Да си поставите точни, ясни и конкретни цели, и много твърдо, и с постоянство да вървите по пътя към тяхното постигане.

Транзитът на Сатурн през първи дом на хороскопа винаги е трудно време. И, за да приласкаете Сатурн, бих ви посъветвала, в неговия ден – това е събота, се старайте да се ограничавате в това, което обичате. Т.е., този ден може да бъде разтоварващ – да се откажете от някаква храна, която обичате или в този ден да се занимавате със спорт. Т.е. да правите нещо, което ви ограничава в някаква степен, предизвиква напрежение у вас, а в крайна сметка това да ви носи полза.

През този период за вас е много важно точно да определите какво искате, какви са целите ви. Трябва да имате план за постигане на вашите цели, план за реализиране на вашите способности и таланти. За вас ще бъде важно да осъзнавате, че носите пълна отговорност. В никакъв случай не се оплаквайте, не обвинявайте никого за вашите проблеми и неуредици, не обвинявайте родителите си, семейството си, околните, някои обстоятелства. Приемете за себе си закона за сто процентовата отговорност! Вие и само вие сте отговорни и отговаряте за това, което ви се случва в живота. Не трябва да се оплаквате и да обвинявате другите.

Това не означава, че Сатурн ще донесе проблеми във вашия живот. Той ви учи да се отнасяте към всичко по-зряло и по-отговорно.

В този период е много важно да създадете своя собствена система за вашите убеждения и вярвания. И да действате в съответствие с нея. Т.е. не правете компромиси със собствената си съвест, не правете онова, за което по-късно ще се срамувате. Важно е да проявявате ценните си личностни качества и да не правите компромиси със собствената си личност.

През този период е важно да се борите със собственото си его. За всичко, което се случва във вашия живот, за всички ваши постижения и успехи, за възможностите и щастливите шансове, които идват при вас, не благодарете на себе си, не считайте това за собствена, еднолична заслуга. Благодарете на Вселената! Старайте се да не се възгордявате със собствените си постижения, защото е възможно Сатурн да ви даде суров урок.

Не трябва да се страхувате от периода на транзит на Сатурн по първи дом на хороскопа. Той не създава проблеми, той ни учи да бъдем по-зрели и отговорни. И, ако вие много внимателно си поставяте целите пред себе си, ако много внимателно изграждате плана за тяхното постигане, осъзнавайки своята отговорност пред самите себе си, пред околните, пред семейството, пред половинката, то този период ще премине благоприятно за вас и ще ви научи на много.

Риби

Риби, транзитът на Сатурн във Водолей ще се състои във вашия 12-ти дом на хороскопа. Това е вашата душа.

През този период вие ще трябва да се вгледате на вътре в себе си и да поработите над своята душа. Това може да не е много лесно, може да е значително по-трудно от която и да било физическа дейност.

През това време е благоприятно да правите медитация, да се занимавате с някакви енергийни практики, да разговаряте със своето сърце, с подсъзнанието си, с душата си и с вътрешния си свят. През този период може да ви се иска да се усамотявате, но в същото време може да се създават ситуации, при които няма да можете да се посветите на себе си, да бъде нужно да сте социално активни и да изпълнявате някакви дейности.

Този период е благоприятен за работа в уединение, в изолация, в собствен кабинет. Работа, която е отделена, например у дома.

Предстоящите три години са благоприятни за дълги пътувания, командировки. В този период е добре да се занимавате с благотворителност. Благоприятно е да посещавате места, които имат специална духовност и където да постигнете уединение – например църкви, манастири. Може да пътувате в далечни страни. Да посещавате санаториуми и места за почивка. Може да ходите по острови.

Този период може да ви донесе принудителна изолация – това може да бъде дълготрайна командировка, това може да е преместване в друг град или друга страна, което да смени обкръжението ви и да ви направи по-изолирани.

През този период може да се появи малко дете и да се наложи, вие да се грижите за него. По този начин ще прекарвате много време в грижа за своето дете и няма да бъдете социално активни.

Много важна задача за вас, Риби, през този период е да осъзнаете своите цели. Личните ви цели, не тези, които ви натрапват родителите, някакви правила и традиции. Вие трябва да усетите какво иска вашата душа, каква е целта ви, трябва да се вслушате в своето сърце, в интуицията си, да осъзнаете своите цели и да поставите собствените мечти и желания в графа „цели“. Да създадете план за постигане на вашите цели и да видите този път, който ще ви доведе до тяхното постигане.

Т.е., в този период за вас е важно да усетите, да почувствате вашите цели, да съставите конкретен план за тяхното постигане и да се подготвите за велики дела.

Транзитът на Сатурн може да ви застави да се отървете от някакви тайни дела, от дела, които криете от околните. Ако в живота ви има тайни, които вие криете от околните – например любовен триъгълник, то Сатурн може да прекрати тези отношения или да ги изведе на друго ниво. Сатурн не обича свободните отношения, той покровителства официалния брак.

Т.е. основното, което ще изиска от вас Сатурн, при транзита си по знака Водолей, това е да почувствате своите цели, да почувствате мечтите си, вашите собствени мечти, а не онова, което ви е втълпено като традиции и правила. Да почувствате целите, да ги определите и да съставите конкретен план за тяхното постигане.