Съседи на инвалида от ул. „Мур“, спасен от канала на гаража си, инициираха подписка за настаняването му в социален дом

кадър БНТ

Мъжът с инвдалидност от Сливен, за който всички голуми медии съобщиха, че е паднал в шахта на ул. „Мур“ в града е пострадал при падане в канала на гаража си, намиращ се на същата улица.

Според официалното съобщение на ОДМВР – Сливен пред БТА,  пожарникари и полицаи от Сливен спасиѝи мъж, паднал в канал на гараж. Сигналът е получен в събота, 7 януари, в 9:30 часа. Пострадалият е бил изваден от екипи на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Районното управление на полицията в Сливен. Той е откаран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

Мъжът е на 60 години от Сливен, живее на ул. „Мур“ в града. Обитава гаража на имота, след като къщата е изгоряла преди две години. Придвижва се с инвалидна количка.

В случая става дума за тежка социална история. От съобщения в медиите, които цитират съседи, става ясно, че мъжът има роднини, но отказва помощ от тях.

Съседи на мъжа разказаха, че социалните са идвали много пъти, дори за кратко е бил настанен в дом, където е бил по-добре. После обаче отново се връща в гаража.

Състоянието на мъжа е тежко, той е със счупен крак и е настанен за лечение в Сливенската болница. Съседите му ще инициират подписка мъжът да бъде настанен в социално заведение.

Виковете на безпомощния мъж чули съседи и повикали помощ.

Спасителите на бедстващия мъж обясниха, че са го хванали под мишници и са го извлачили от шахтата.

„Той стенеше вътре и едва се виждаше. Шахтата е пълна с боклуци и първото нещо, което направихме е да се уверим, че човекът е жив и по най-бързия начин гледахме да го изкараме. Бяхме общо пет човека и го издърпахме от шахтата. Не беше адекватен, но той явно си има някакъв здравословен проблем. Доколкото разбрахме от съседи поне две денонощия е прекарал вътре в шахтата“, разказаха част от спасителите пред bTV.