Със специализирана техника ще бъде изтеглен катастрофиралият военен камион, превозвал мигранти

Днес ще бъде изтеглен катастрофиралият военен камион, превозвал мигранти. Това съобщи пред репортер на БТА военно-окръжният прокурор на Сливен полк. Христо Тинев.

В момента се създава организация за изтеглянето му, което ще бъде трудно, защото той е паднал в пресечена местност с голям наклон, близо до река Велека. Необходима е специализирана техника. Ще бъде извършен допълнителен оглед на автомобила и ще бъде назначена автотехническа експертиза.

Полк. Тинев припомни, че вчера следобед съвместен патрул от военнослужещи и гранични полицаи са констатирали нарушение на държавната граница и са задържали 35-ма мигранти, най-вероятно от афганистански произход. При транспортирането им с военен автомобил ЗИЛ, между селата Резово и Граматиково, става инцидент, автомобилът им се преобръща, на място загиват двама от мигрантите, част от останалите са получили различни наранявания. Пострадали са и двама военнослужещи. Става въпрос за контузии по главата и тялото, но не са в тежко състояние. Започнато е досъдебно производство в условията на неотложност.