31.2 C
Сливен
четвъртък, 13 юни 2024
- Рекламирай тук -
начало България и света Сърбия въвежда PCR тест за влизащите от България

Сърбия въвежда PCR тест за влизащите от България

Снимка: iStock

Всички граждани, влизащи в Сърбия от териториите на България, Хърватия, Северна Македония и Румъния трябва да имат отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 48 часа, реши днес Кризисният щаб за борба с разпространението на корованируса в Сърбия, цитиран от Танюг.

Решението влиза в сила от утре, 15 август, и не се отнася за сръбските граждани, влизащи от тези страни, каза епидемиологът Дария Кисич Тепавчевич след днешното заседание на щаба.

Взето е и решение да се отменят ограниченията за гражданите на Черна гора при влизане в Сърбия и това решение също влиза в сила от утре.

Черна гора също утре ще отвори границите си със Сърбия, както и за Босна и Херцеговина, Албания и Северна Македония, заяви днес директорът на Института за обществено здравеопазване д-р Бобан Мугоша, предаде Танюг.

Той заяви в предаването „Цветовете на сутринта“ на ТВ Виести, че за влизането на граждани от тези страни в Черна гора най-вероятно ще бъде необходим негативен PCR тест и серологичен ELESA.

Днес ще се състои електронно заседание на Националния координационен орган, на което ще бъдат определени условията за влизане в Черна гора от споменатите държави. Според Мугоша епидемиологичната ситуация в тези държави се подобрява.