Санкционирани са водачи по сигнали на граждани, публикации в социалните мрежи и установени нарушения с видеонаблюдения

ОДМВР-Сливен засилва контрола по пътна безопасност през почивните дни

 

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Водачите ще се проверяват за правоспособност, употреба на алкохол и/или наркотични вещества, използване на обезопасителните системи на автомобилите, валидна застраховка „Гражданска отговорност”. Ще се следи за спазване на ограниченията на скоростта, пътните знаци и маркировката, като и за опасно поведение на пътя-неправилно изпреварване, отнемане на предимство.

 

Отдел „Охранителна полиция” към ОДМВР-Сливен се самосезира по публикации в социалните мрежи за груби нарушения на правилата за движение, които създават реална предпоставка за пътни произшествия, работи по случаи на нарушения, установени с помощта на камерите за наблюдение на Община Сливен, и сигнали на граждани. Най-фрапиращите случаи са навлизане в насрещното движение на кръгово кръстовище. За такова нарушение са съставени 4 акта- 2 в района на Розова градина и 2 на новото кръгово до ТЕЦ-Сливен. В тези случаи водачите са на 68, 80, 63 и 65 години, като са обяснили действията си с объркване.

 

С помощта на видеонаблюдението в града са съставени актове за преминаване на червен светофар и нарушаване на маркировка в района на кръстовищата на Дамарски мост и на булевардите „Цар Симеон” и „Илинденско въстания”/стъкленото кръстовище/. По сигнали на граждани се съставят актове предимно за неправилно паркиране.

Продължава наблюдението в района на разклона за село Камен, на път ІІ-53.

 

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.