„Съкровището на Дядо Коледа“ е първата премиера за празниците на куклените актьори от Сливен

Държавен куклен театър – Сливен представя своята първа коледна премиера „Съкровището на Дядо Коледа“ на 3 декември. Това съобщи днес в пресклуба на БТА в Сливен директорът на културния институт Ефимия Павлова.

Автор на представлението е Калоян Патерков, музиката на Валерия Крачунова-Попова, кукли, сценография и режисура – Мария Банова, изработка декор и кукли – ”Арт Ленд”. Актьорите са Алекса Манчева, Виктория Иванова и Росен Иванов.

„Пиесата ще зарадва всички деца в салона, защото в нея става дума за коледни подаръци“, разказа Ефимия Павлова. „Действието се развива в Лапландия“, разказа актьорът Росен Иванов, който е в ролята на Еленчето и заедно със Зайчето се отправят в търсене на съкровището на Дядо Коледа.

За младите актриси Алекса Манчева и Виктория Иванова това е първата коледна кампания. Те разказаха, че истински се забавляват и се надяват да предадат това чувство и на малките си зрители и да дадат своя принос за усещане на коледния дух.

Второто премиерно заглавие е „Куклата на Мери“, като повече подробности за него ще бъдат представени на пресконференция в пресклуба на БТА на 4 декември. И двете представления са матинета в залата на театъра. Сред другите коледни заглавия са още „Снежен сън“,  „Снежанка“, „Бяла приказка“ и „Откраднатите ботуши на Дядо Коледа“.