Събирачи на кредити се биха и стреляха за 140 лв. дълг

Представители на две колекторски фирми се сбиха и стреляха пред дома на длъжник в град Средец, Бургаско, съобщи бургаската полиция.

На 13.04., около 16.25 ч., в Районно управление – Средец е получено съобщение за сбиване между няколко мъже, възникнало пред дом № 6 на ул. «Гоце Делчев» в Средец. На място били установени двама служители от софийска колекторска фирма /на 31 и 56 години/, както и други служители от ямболска колекторска фирма /на 35 и 36 години/, разказва полицията.

Констатирано било, че екипът от софийската фирма посетил адреса на 23-годишен мъж от Средец, дължащ неплатена вноска по кредит в размер на 140 лв. Докато разговаряли с длъжника, пред дома му дошли и служителите от ямболската фирма, които се спречкали с колегите си. Кавгата прерастна в сбиване, като 31-годишният кредитосъбирач от софийската фирма произвел два изстрела със законно притежаван пистолет в краката на служителите от ямболската фирма, без да ги засегне. Задържани за срок от едно денонощие са двамата служители от софийската фирма. Оръжието, с което са произведени изстрелите, както и двете гилзи, са иззети. Установени и разпитани са и свидетели на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство, пишат още от МВР.