С общоградска възпоменателна церемония Сливен чества 186 години от рождението на Апостола на Свободата

Общоградска възпоменателна церемония по повод 186 години от рождението  на Апостола на Свободата – Васил Левски, събра днес на едноименния площад жители на Сливен.

Проявата започна с рецитал за Левски в изпълнение на Театрална трупа „Опит за летене“ при Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. Малко по-късно се състоя и ритуал по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Апостола. Венец от името на сливенския градоначалник Стефан Радев бе поднесен от един от заместниците му – зам.кмета по финансите Румен Иванов.  Венци и цветя поднесоха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, ръководствата и представители на държавните структури в града, културните и образователните институции, политически формации, патриотични съюзи, граждани и ученици.

Венци и цветя бяха поднесени от името на сливенските депутати Десислава Танева, Мария Белова, Татяна Султанова, от името на областния управител, от името на командира на  Центъра за подготовка на специалисти – Сливен и на директора на ОД на МВР-Сливен. Цветя пред бюст-паметника на Левски бяха поднесени и от името на евродепутата Асим Адемов.

Честването в Сливен завърши със залп от пушки на почетния караул на Регионален клуб „Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“, които се включиха в отбелязването на годишнината.

Организатори на възпоменателната церемония са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.