С музикалната приказка „Свинарят“ Симфоничният оркестър в Сливен поставя начало на поредица от концерт-спектакли за деца

С музикалната приказка „Свинарят“ Симфоничният оркестър в Сливен поставя на 8 октомври начало на поредица от концерт-спектакли за деца, съобщиха от културната институция. Музикалното събитие ще започне от 10 часа в зала „Сливен“ и е по едноименната приказката на Ханс Кристиян Андерсен.

Диригент ще бъде младият маестро Симон Павлов, който е родом от Сливен, ще прозвучат произведения на Моцарт, Бизе, Щраус, Вивалди и Сен-Санс. Приказката ще разкажат млади актьори от театрална студия „Хвърчащите хора“ към Военен клуб – Сливен.

За първи път в Сливен ще има детски концерти-спектакли за деца. Музикалните приказки са предназначени за деца от 5 до 11 години, представленията ще бъдат в събота сутрин, когато родителите са свободни и могат да посетят семейно културните събития. Целта на организаторите е да възпитат у своята публика от ранна възраст вкус, усещане за красивото, добро възпитание.

БТА