С какви дамски рокли да попълним гардероба си за лято 2022?

Дамски рокли

С всяка изминала година модата става все по-разнообразна. Марките също се увеличават всеки сезон и разнообразяват допълнително гардероба. Мнението на експертите от онлайн магазин Mania.bg е, че роклята си остава една от най-популярните дрехи, избирани от жените. Почти всеки модел, за който се сетите е актуален, защото на никой не му минава модата. Затова и разнообразието за лятото на 2022-ра е толкова голямо.

Елегантни дамски рокли

Тук модата се връща към диско стила. Лятото ще бъдете много актуални, ако изберете блестящия модел, който досега не сте имали смелост да облечете за някое официално събитие. Със сигурност ще бъдете забелязани и много модерни. За не толкова смелите са подходящи пастелните тонове. С тях също ще бъдете модерни и стилни. Дължината зависи изцяло то вас – дълга или до коляното, и двата варианта са модерни и стилни. Късите варианти за официални дамски рокли няма да са модерни. Сиво, бежово и зелено са сред топ цветовете за летните дрехи за специален повод.

Спортно-елегантни дамски рокли

Тук разнообразието е още по-голямо. Има модели с ярки цветове и къса дължина, пастелни тонове за ежедневна визия и винаги модерните бели варианти, както и тези тип риза. Те отново са актуални и много лесно се съчетават с официални или спортни обувки за две напълно различни визии и усещане. Дънковите модели отново ще бъдат сред модните тенденции, като дължината е разчупена, а стилът – екстравагантен. Включените аксесоари от тюл, камъни или щампи ще допълват ефектната визия на всяка жена решила да бъде в крак с модата през лятото. Неоновите цветове вече няма да са толкова модерни, затова не залагайте на тях. Свежите нюанси добре ще кореспондират със сезона и времето.

Овърсайз дамски рокли

Една от сравнително новите тенденции ще бъде отново актуална през топлия сезон тази година. Свободните дрехи, които не прилепват по тялото, са многофункционални. Те са предпочитани по няколко причини:

  • няма защо да се притеснявате, ако нямате перфектните манекенски размери – тези модели дамски рокли не очертават фигурата, а ще прикрият всяко несъвършенство, което ви притеснява;
  • с колан, който се пристяга на кръста, фигурата изглежда изваяна, а кръстът – по-тънък – така не само, че ще подчертаете сулиета, но отново можете да прикриете несъвършенства в долната част на тялото си;
  • предлагат се в разнообразни цветове и стилове – ако моделът е много къс, може да бъде съчетан с клин или дънки и да бъде носен като туника;
  • моделите с разноцветни ивици, които покриват цялата дамска дреха, също ще бъдат хит през лятото, особено за тези широки модели.

Дамски рокли

Добрата новина е, че ще са и супер актуални за всяка женска визия през всички сезони. Осигуряват прохлада през горещите летни месеци и носят допълнителен комфорт, докато се носят.