С Дни на отворените врати, учебни демонстрации и дарителска кампания ще премине Седмицата на пожарната безопасност в област Сливен

С Дни на отворените врати, учебни демонстрации за най-малките, дарителска кампания, приемни и открити телефонни линии за гражданите ще премине Седмицата на пожарната безопасност в област Сливен. Това съобщиха от областната дирекция на полицията в Сливен.

През тази година бе отбелязана тревожна статистика през пожароопасния сезон за увеличаване на пожарите в сухи треви и отпадъци в Сливенско. В областната дирекция бяха изготвени графици за разположение на служителите, ако се наложи присъствие на повече хора в критични ситуации.

Събитията в рамките на Седмицата на пожарната безопасност в област Сливен, в които могат активно да се включат и граждани, са от 12 до 18 септември. На 14 септември огнеборците в цялата страна ще отбележат тържествено своя професионален празник.

В регионалните служби в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица се провежда дарителска кампания сред служителите в помощ на децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг служители от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. (ПБЗН)

От 12 до 16 септември от 9:30 до 12:00 ч. в парк „Юнак“ в Сливен ще има Дни на отворените врати и приемна за граждани с открита телефонна линия –  тел. 044 644 423. В същите дни от 9:30 ч. до 17:00 ч. в двора на Районната служба ПБЗН-Сливен, ще има демонстрация на възможностите на службата за извършване на оперативни дейности, разясняване на мерки за по­жарна безопасност и защита при пожари и бедствия. В Регионалната служба „ПБЗН” в град Нова Загора на 12 и 13 септември посрещат граждани, организации и фирми, ще ги запознаят с правила за пожарна безопасност и работа с противопожарни уреди. В Регионална служба „ПБЗН” в град Котел от 12 до 18 септември от 9:30 до 17:00 ч. ще има демонстрация на възможностите на службата за извършване на оперативни дейности, разясняване на мерки за по­жарна безопасност и защита при пожари и бедствия. Демонстрации и приемни ще има от 12 до 16 септември в Регионална служба „ПБЗН” в град Твърдица.

Всички дейности ще бъдат съобразени със спазване на указанията, дадени от Министерство на здравеопазването, за ограничаване разпространението на COVID-19.

БТА