Руски космонавт видя пет НЛО-та над Южното полукълбо (видео)

Космонавтът Иван Вагнер, който сега е на Международната космическа станция, забеляза пет неидентифицирани летящи обекта по време на снимки, съобщи ТАСС.

На 9-12 секунди се появяват пет обекта, които летят в паралелен курс и на същото разстояние един от друг. Мислите ли, че това могат да бъдат метеори, спътници или …?„, написа Вагнер на своята страница в Туитър, публикувайки видеото.

Той добави, че информацията е прехвърлена на ръководството на Роскосмос. Също така данните от наблюденията са изпратени до Централния научно-изследователски институт по машиностроене и Института за космически изследвания на Руската академия на науките.

Космонавтът е снимал полярното сияние над Антарктида на дължината на Австралия.

Кадрите се правят веднъж в секунда и след това се събират във видео с 25 кадъра в секунда. Тоест, действителното време за наблюдение на обектите е 52 секунди“ – обяснява той.

Според потребителите на Twitter е много вероятно това да са спътниците Starlink на Илон Мъск.

В края на април Пентагонът разпространи видео кадри от ВМС на САЩ, които, както бе отбелязано в прессъобщение, съдържат „въздушни явления“, описани като неидентифицирани. Това са кадри, направени от екипажите на американските бойни самолети през ноември 2004 г. и януари 2015 г.

Експерти обаче извършиха анализ на заснетото от термокамерата и заключиха, че е много вероятно това да е изтребител или експериментален нов самолет.