Руси Куртлаков събира приятели за изложба

На 16 юли /събота/ в ХГ „Христо Тодоров“, изявеният художник и меценат Руси Куртлаков кани свои колеги и професионалисти в изобразителното изкуство, за да подарят на жителите на община Котел богата палитра от художествени платна и скулптори на най-добрите български автори.

В изложбата „Руси Куртлаков и приятели“ със свои произведения ще участват Тодор Тодоров, Милчо Талев, проф. д-р Димитър Рашков, проф. Ивайло Мирчев, Любо Генов, Атанас Стоянов, Цветан Казанджиев, Мария Генова, проф. Димитър Чолаков, проф. Ангел Гаджев, доц. Димо Колибаров, Здравко Палазов, Георги Петков, Спас Дочев, проф. Светозар Бенчев, Атанас Парушев, Добрин Вътев и Тодор Даскалов.

За да се разходят из света на изкуството и красотата, усещайки емоцията от уникалните и динамични произведения на изкуството, изложбата ще остане в ХГ „Христо Тодоров“- Жеравна до месец септември, за да могат жителите и гостите на балканската община да я посетят по време на Фестивала на Етносите, багрите и котленския килим и на Международния фестивал на фолклорната носия.