Румен Радев ще открие „Спортувай с президента“ в Ямбол през октомври

www.president.bg

Първи турнир по утринна гимнастика и инициативата „Спортувай с президента“ ще се състоят в празното затревено корито на река Тунджа в Ямбол на 8 октомври. На спортните събития ще присъства и държавният глава Румен Радев, съобщи в официалната фейсбук страница на Община Ямбол заместник–кметът Енчо Керязов.

„Спортувай с президента“ има за цел насърчаване на масовия спорт, физическата активност и патриотичното възпитание сред българските деца. Инициативата е със състезателен характер и включва цялостна програма за мотивация. Акцент в нея са извънучилищните спортни занимания и алтернативните форми за физическо възпитание, като противовес на обездвижването сред младите хора.

Турнирът по утринна гимнастика „Ямбол 2022“ се организира от местната управа, със съдействието на Националната спортна академия „Васил Левски“. В него могат да участват момичета и момчета от пети до 12 клас, а срокът за записване е до 30 септември. Участващите ученици ще бъдат разделени според възраст и на отбори с капитани.

Преди две години заместник-кметът Енчо Керязов и местната управа подеха кампания за връщане на сутрешната гимнастика в училищата. Забравената повече от 30 години училищна практика бързо отново набра популярност в ямболските учебни заведения.

БТА-Ямбол