Ромката Щиляна „обяснява“ как е работил кнтрабандния канал на Симеон Симеонов-Селим

Симеон Симеонов-Селим е лидерът на групата, задържана за контрабанда на цигари. Това съобщава БНР, като цитира окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов. Мъжът е криминално проявен, а от полицията уточниха, че е на 53 години.

24 часа след спецакцията в Сливен и рекордната контрабанда за 2 милиона лева – участник в схемата говори пред bTV.

Една от жените, пренасяла цигари в Англия твърди, че групата е продавала само стока с бандерол, а задържаните златни кюлчета са от спестявания.

Една година е нужна на антимафиотите да ударят организирания канал между България и Англия. Мулетата пренасяли цигари през ден, а парите връщали в България. Вземали и социални помощи от Острова, където се водели безработни.

Спецоперацията започва вчера в кооперация в центъра на Сливен и продължава през целия ден. На един от етажите живеят соченият за лидер на групата и негови близки. Открити са и голямо количество златни накити.

Щилияна Данаилова е част от семейството и от бизнеса с цигари. „20 стека цигари си купувам, качвам се на самолета, летя си в Англия, лична употреба десет стека, дали не мога да ги продам -мога. Дали не съм ги продавала – продавала съм ги, но не в количество контрабанда, както го казват, пране на пари“, казва Щиляна.

На различни адреси са открити злато в чували и пачки в кашони за общо 2 милиона лева.

„Видели ли сте някой циганин да излезе на сватба без злато? Такъв има ли? Спестявал си е човека. Не може да ги смятат с колите, колите му са на изплащане“, казва Щиляна.

Организаторът на схемата и мъжете на две от шестте му дъщери са задържани за 72 часа. Обвинени са за контрабанда и пране на пари, а прокуратурата ще иска за тях постоянна мярка задържане под стража.